Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 5 iunie 2009

Memento Andrei Vartic

S-a mai dus un Dac

La data de 2 Iunie 2009, a plecat în lumea celor drepti Andrei Vartic, ex. deputat in parlamentul RM (1990), ex. consilier prezidential, regizor, publicist, cercetator stiintific, fruntas al miscarii de eliberare nationala din Republica Moldova, fondator si promotor al portalului
VoceaBasarabiei.com.

S-a nascut 21 oct. 1948, in com. Danceni, jud. Chisinau (acum, r-nul Ialoveni). A urmat Universitatea de Stat din Chisinau, specialitatea fizica si spectroscropie, al carei licentiat devine in 1971.
In toamna anului 1993 paraseste viata politica si se consacra cercetarii civilizatiei dacice: creeaza Institutul civilizatiei dacice din Chisinau (ICIDAC), elaboreaza enciclopedia CD-ROM Dacian Civilization HigWay si metodica cercetarii multidisciplinare a civilizatiei dace; efectueaza cercetari in zona cetatilor dace. Descopera noi statiuni, ceramica pictata si teracote dacice (Magura Calanului, Cucuis, Valea Bodii, Uroi, Naia etc.). Sustine la Academia Romana comunicarile: De la sociologia monografica la cea entropica (mai 1995) - o revalorificare a mostenirii stiintifice a lui D. Gusti; Cei de pe varfuri (dec. 1995) despre enigmele metalurgice, cosmogonice si topografice ale civilizatiei dacice. Ulterior, colaboreaza cu Napoleon Savescu in oeganizarea controversatelor congrese de dacologie si, totodata, sustine la Biblioteca Nationala din Chisinau conferinta Decebal la cumpana mileniilor (24 ian. 2001), dedicata celor 1900 ani de la inceperea razboaielor daco-romane, care au pus baza genezei poporului roman, celor 2045 ani de la moartea lui Burebista si celor 1985 ani de la moartea lui Decebal.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Toţi cei care doresc să-şi ia rămas bun o pot face la “Biserica Sfânta Teodora de la Sihla”, Joi, 4 Iunie 2009, începând cu orele 18:00.

Funeraliile vor avea loc Vineri, 5 Iunie, orele 12:00 la “Cimitirul Central” de pe str. Armenească.

(acceseaza saitul http://andreivartic.org/andrei-vartic/ pentru a citi biografia lui Andrei Vartic)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”