Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 30 martie 2010

Basarabia, 27 martie 2010: Marşul Unităţi Naţionale

Sâmbătă 27 martie 2010, în Basarabia la Bălţi, Orhei şi Chişinău au avut loc marşuri naţionaliste pentru a celebra Unirea Basarabiei cu România, din aceeaşi zi a anului 1918. Alături de organizatorii manifestaţiilor, Mişcarea Naţional Creştină din Basarabia, au participat fraţii lor din dreapta Prutului si camarazi naţionalişti din Noua Dreaptă, legionari din Bucureşti şi membri ai Naţionaliştilor Autonomi din Timişoara (foto), aproximăm că au luat parte la marş 150 de participanţi. Manifestaţiile au decurs fără incidente. Numai la Bălţi, un grup minuscul de rusofoni au ţinut sa işi arate lipsa de respect faţa de limba română vorbită de gazde şi opoziţia faţa de viitoarea Unire a Basarabiei cu Patria Română. Participanţii la marş nu s-au lăsat angrenaţi în provocări şi au răspuns numai prin scandări. Limba română, unica stăpână! Basarabia Pamânt Românesc! Unitate naţională! Trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească! S-a intonat imnul naţional, Deşteaptă-te române! şi imnul Mişcării Legionare, Sfântă tinereţe legionară.

În centrul imaginii, cu drapelul Mişcării Legionare, Sergiu Laşcu - liderul Mişcării Naţional Creştine din Basarabia
În centrul imaginii un legionar cu drapelul Mişcării, in dreapta naţionalişti autonomi timişoreni, în stânga naţionaliştii noii drepte, iar în fundal legionarii-gazde din Mişcarea Naţional Creştină




Marşul în mişcare prin Chişinău
Bălţi, fieful ocupanţilor rusofoni şi comunişti, sub asaltul tricolorului românesc
Drapelul unei mari credinţe
MiliPoliţiştii moldoveni şi şepcile lor ciudate...
Supravegheaţi îndeaproape ...


5 comentarii:

Banateanu spunea...

Felicitari pentru mars. Vad ca pe alte bloguri nu s-a zis nimic de Banat. Astia n-au aflat ca Banatul nu-i in Ardeal??? Sau nu le place de mutra voastra. Hai ca glumesc. Mult succes.

Anonim spunea...

Nu stim ce au facut Noii Golani si nu ne intereseaza. Nu vrem sa apara numele lor pe blogul nostru. Prin urmare , te rog sa nu mai scrii numele acelor sarlatani.

Daca citeai chiar introducerea in material vedeai ca:".....Basarabia la Bălţi, Orhei şi Chişinău au avut loc marşuri naţionaliste pentru a celebra Unirea Basarabiei cu România, din aceeaşi zi a anului 1918. Alături de organizatorii manifestaţiilor, Mişcarea Naţional Creştină din Basarabia, au participat fraţii lor din dreapta Prutului si camarazi naţionalişti din Noua Dreaptă, legionari din Bucureşti şi membri ai Naţionaliştilor Autonomi din Timişoara"
Deci nationalistii au fost intai la Balti, apoi la Orhei si in final la statuia lui Stefan din Chisinau. 3 (trei) orase diferite in aceeasi zi.

Anonim spunea...

Arareori fac afirmatii de genul asta. Dar NG sunt niste mari sarlatani. Nu neg ca acolo sunt si cativa baieti de treaba care nu stiu in ce s-au bagat.

Dar uita-te pe forumul lor ce spun de noi toti ceilalti.
Ne fac in toate felurile. De la fascisti, nazisti si mancatori de tigani, pardon "romi" ca cica "termenul tigan are conotatii rasiste". Vor un presedinte tigan "integrat si bine educat care sa ii controleze pe ceilalti".

Sergiu Lascu liderul MNC Basarabia a intrat pe forumul lor pt a le intinde o mana. L-au facut in toate felurile si apoi i-au sters si contul. Ca deh, ''in Basarabia ei fac totul si sunt multi ai naibii".

Dar marea nesimtire vine din pretentia ca celelalte grupari (adica nationalistii) sa nu foloseasca sintagma "Basarabia Pamant Romanesc" caci..........LE APARTINE!!! La mai multe mitinguri au cerut de ex. ND-ului sa stranga benerul cu BPR pt ca e intre celtice si sloganul este al campaniei lor, al unora neideologizati politic. Pai nene asta este nemernicie pe fata. Treaba de PR pur.
Basarabia Pamant Romanesc este o realitate pe care o stiu aici si copiii si nu de la NG. Am invatat la scoala in '90. Bunicul mi-a spus asta samd... Dar ei sunt un grup avid exclusiv de imagine.

La TM in aprilie 2009, la marsul de solidaritate am fost 3 grupuri cu identitate. OSB, ND si NAT. Ultimele doua grupari am tinut sa fim discrete. In presa au aparut ca organizatori si participanti alaturi de OSB, NG - 3 baieti care s-au evidentiat prin a le cere celor din ND sa stranga benerul cu BNP. Frumoasa contributie, nuh? Gheseft cu o drama romaneasca!

La micile mitinguri publice ale NG din Basarabia mergeau multi din MNC. Oamenii erau modesti si nu pretindeau sa se spuna ca sunt acolo. Cei 3 NG insa aveau nesimtirea sa declare ca cei prezenti au fost numai NG.Ti-ar conveni sa ti-i se atribuie o alta identitate decat cea in care crezi? Si cate si mai cate. Spatiul nu imi pemite sa mai insir aici tot ceea ce ne deranjeaza la ei.

Nu spun cate mizerii au scris si spus despre NAT pe forumul lor sau pe unde au umblat. Spun doar ca au manjit campania noastra contra mafiei imobiliare spunand ca ii atacam pe mafioti doar din motive rasiale, ca problema e minora si o rezolva autoritatile, "nu trebuie sa ne aliem cu niste nazisti pentru asta".

Daca ai intra pe forumul lor, ti-ar ajunge mizeriile de acolo pt 7 vieti.

Anonim spunea...

Trebuie sa intelegi ca nu aruncam cu vorbe aiurea. In grupul nostru este INTERZIS sa vorbesti de rau un alt grup, fie si unul non-ns daca nu ai macar niste indicii solide. Dar aici, am vazut cu totii cat de mare este mizeria. Asa ca noi nu doar ca ne consideram un grup cu idei diferite ci un grup care se opune proiectului "corect politic" al noilor golani. Desigur ca e posibil sa fii ajuns aici si din cauza ca au in grup tigani si evrei care le deformeaza mentalitatea prin coruperea sentimentelor.

Anonim spunea...

Aveţi în imagine două mostre de nesimţire şi rea voinţă. Speriaţi fiind de campania ADEVĂRATA ROMÂNIE, cei de la Noii Golani au demarat la rândul lor o aprigă campanie de afişaj. Din păcate, aceste personaje au dat dovadă de rea voinţă, pentru că, faţă de noi, care ne-am ţinut de promisiunea de a nu lipi stickerele campaniei noastre peste cele ale campaniei lor, ei au făcut tot posibilul să le ascundă pe cele care înfăţişează adevărata hartă a României, lipind, după cum se poate vedea, stikerele lor peste cele ale campaniei noastre! continuare....

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”