Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 25 ianuarie 2009

Israelul recunoaste crimele de razboi din Gaza

Armata israeliana a recu­nos­cut ca a folosit fosfor in ofen­siva sa din Fasia Gaza, dupa saptamani intregi in care a negat acest lucru, relateaza cotidianul The Times. "Da, a fost folosit fosfor, dar nu in mod ilegal", a declarat Yigal Palmor, purtator de cuvant al Minis­te­rului de Externe israelian.
"Unele practici pot fi ilegale, dar analizam acest lucru. Fortele israeliene au demarat o investigatie intr-un incident specific", a adaugat el. Incidentul respectiv ar fi utilizarea unor obuze cu fosfor impotriva unei scoli ONU din Beit Lahiya, in nordul Fasiei Gaza, la 17 ianuarie. Arma este legala, din punct de vedere al legislatiei internationale, daca este folosita in lupta ca generator de fum, dar este interzisa folosirea ei in zonele civile. Dezvaluirile vin la scurt timp dupa ce, reporterul postului Channel 4, Jonathan Miller, a dovedit folosirea asupra civililor a acestei arme, fosfor alb, si a bombelor cu fragmentatie, fapte considerate crime de razboi. Un oficial israelian, citat de Reuters, a declarat ca "cel putin o luna inainte a fost consultata o echipa juridica in legatura cu posibilele implicatii"ale folosirii fosforului alb. Sursa:Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”