Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 ianuarie 2009

Francezii nu mai vor Coca Cola


Guvernul francez se confruntă cu o presiune mare din partea populaţiei pentru a impune o taxă de import ridicată pentru Coca Cola, ca răspuns la taxele americane pentru brânza roquefort.

Măsurile americane au fost luate ca parte a unei dispute comerciale, cunoscută ca "războaiele brânzei", prin care administraţia Bush a acţionat ca urmare a interzicerii de către UE a importului de carne vită tratată cu hormoni, potrivit Antena3.

Taxă de import de 300% pentru brânza roquefort

Săptămâna trecută, America a impus taxe de import de 100% pentru o lungă listă de produse europene, dar brânza roquefort s-a bucurat de un tratament special - are un tarif de 300%.

"Simbol pentru simbol", declara Philippe Folliot, parlamentar francez. "De vreme ce SUA au decis suprataxarea uneia dintre cele mai vechi tipuri de brânză, cred că guvernul francez, împreună cu UE, trebuie să se gândească la o taxă mare pentru importurile de concentrat Coca-Cola produs în SUA".

Într-o scrisoare către succesorul lui Bush, Folliot cere eliminarea taxei şocante pentru roquefort.

Producătorii din sudul Franţei, considerat regatul brânzei, apreciau că taxarea este sinonimă cu un embargo pe cea de-a treia piaţă pentru ei. Sursa Ziare.ro via iondelachiuiesti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”