Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 27 ianuarie 2009

Kebabul vandut in Marea Britanie, "socant" de nesanatos


Kebabul Doner vandut in Marea Britanie contine cantitati "socante" de sare, grasimi si calorii, potrivit rezultatelor unor studii recente efectuate in Regatul Unit.

Cercetatorii au analizat 494 de kebaburi pentru a afla ce valoare nutritionala contin. Studiul a aratat ca cele mai multe produse contineau aproape 1000 de calorii - o jumatate din necesarul zilnic al unei femei, informeaza BBC News.

Mostrele care au fost analizate au scos la iveala faptul ca acestea contineau aproximativ 98% din nivelul de sare recomandat zilnic unui adult si 148% grasimi saturate.

Un alt lucru neasteptat descoperit in timpul cercetarii a fost ca peste 35% dintre reclamele afisate includeau, de fapt, alte produse decat cele continute cu adevarat in kebabul care era apoi vandut.

Cele mai nocive "doner kebab" din Marea Britanie au fost descoperite ca avand un continut de 1990 de calorii (inainte de a fi adaugate sarea si sosurile), adica peste 95% din necesarul de calorii zilnic al unei femei, 346% peste nivelul recomandat de grasimi saturate si 277% peste necesarul zilnic de sare. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”