Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 ianuarie 2009

Mafia imobiliara darama istoria Bucurestiului



Oameni fara scrupule care darama monumente istorice pentru profitul personal. Nu reusesc sa demoleze cu acte in regula, asa ca sunt banuiti ca se folosesc de tot soiul de tertipuri.

Demolatorii lucreaza noaptea, pe furis. Autoritatile vin, se uita si pleaca cu un set de fotografii inutile. O noua adresa este taiata de pe lista monumentelor Bucurestiului.

Din nefericire cladirile, nepretuite din punct de vedere istoric si cultural, stau pe terenuri de milioane de euro.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Acasta este o problema care se poate rezolva numai prin lege, care ar trebui modificata mai ales in sensul inaspririi pedepselor,dar si in ceea ce priveste celelalte prevederi, precum si prin aplicarea sa ferma. Atata timp cat vor exista indivizi care desi ar trebui sa aplice legea nu o fac pentru ca au si ei interese, nimic nu se va rezolva. Faptul ca astazi gasim chiar si in centrul istoric al Bucurestiului monstruozitati arhitecturale din sticla si otel, este o consecinta a iresponsabilitatii celor ce conduc destinele Bucurestenilor. Pe acestia pana mai ieri ii auzeai ca strigau pe unde aveau ocazia ca Ceausescu a demolat si a stricat orasul, iar astazi cand ar trebui sa apere ceea ce a mai ramas din el, ei continua sa inchida ochii la mutilarea sa iremediabila.
O chestiune mult mai grava este faptul ca multi dintre actualii proprietari ai noilor constructii apartin unei anumite etnii, care de regula pe oriunde s-ar afla imbratiseza cu succes pozitia de victima.
Nu sunt adeptul ideii ca Bucurestiul nu trebuia schimbat!Mai degraba as spune ca era necesara ameliorarea sa, cu conditia sa se fi pastrat ceea ce era mai important din punct de vedere arhitectural. Din pacate, asa cum spune si articolul, istoria Bucurestilor piere incet dar sigur, prin demolarea sistematica a cladirilor ce au statut de monumente istorice. Sa speram totusi ca urmasii nostrii nu vor ajunge sa traiasca intr-un Bucuresti newyorkez, in care majoritatea proprietarilor sa aiba nume straine.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”