Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Sute de manifestanţi protestează la Geneva faţă de forumul de la Davos, in pofida unei interdicţii


Sute de manifestanţi s-au strans sambătă, in pofida unei interdicţii, in centrul Genevei, pentru a manifesta impotriva Forumului economic mondial de la Davos, relatează AFP, preluat de NewsIn.


Organizatorii au lansat apeluri la calm, dar in acelaşi timp au protestat viguros faţă de interzicerea manifestaţiei.Eric Decarro, lider de sindicat, s-a declarat indignat că "autorităţile din Geneva au interzis o manifestaţie, pentru prima dată in 35 de ani".Numeroşi scutieri ii impiedicau pe manifestanţi să defileze. Au fost efectuate controale sistematice de către poliţie, mai ales in gara din Cornavin, in apropiere de zona in care are loc manifestaţia. Un banner a fost afişat, cu inscripţia "Libertate de expresie", in timp ce altele denunţau "stăpanii de la Forum, care scot viitorul la mezat".In afară de cartierul in care se află gara Cornavin, poliţia supraveghea şi străzile cu magazine de lux din Geneva şi cartierul băncilor. Sursa:
Ziare.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”