Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 ianuarie 2009

Teste ADN pentru identificarea imigranţilor, în Franţa


Noul ministru francez al Imigraţiei, Eric Besson, intenţionează punerea în aplicare a legislaţiei care să permită testarea ADN a imigranţilor extracomunitari, relatează Daily Mail.

Eric Besson, care a fost numit în această lună, a spus că testele vor stabili dacă imigranţii au dreptul la reuniuni familiale pe teritoriul Franţei.

Organizaţiile pentru apărarea libertăţilor civile au reacţionat vehement la aceste măsuri cotroversate, aprobate de Parlamentul francez cu 15 luni în urmă, dar care vor intra în vigoare abia când vor fi semnate de ministru.

Aplicarea măsurilor a fost amânată până acum din cauza protestelor.

Besson a anunţat că intenţionează să dea "undă verde" măsurilor, confirmând că o reuniune ministerială pe această temă va avea loc peste câteva zile.

"În cazul în care decretul va fi acceptat, voi respecta cu stricteţe toate drepturile civice", a dat asigurări ministrul Imigraţiei.

Testele ADN vor fi efectuate în cazul solicitărilor de viză pentru mai mult de trei luni şi când există îndoieli privind certificatul de naştere sau căsătorie al unui imigrant.

Sursa: EvZ.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”