Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Ţiganii, în afaceri pentru spaţii de birouri

Clădirea de pe Bulevardul Revoluţiei din 1989 nr. 19 are o istorie foarte interesantă. Aici au locuit zece familii, dar, după revendicarea imobilului, au început problemele. Conform tipicului, ţiganii au intrat pe fir şi au reuşit să cumpere nu mai puţin de nouă din cele zece apartamente. Dintre foştii proprietari, doar unul singur, doctorul Constantin Ursoniu, a mai rezistat presiunilor făcute de minoritari. Aceştia aveau gânduri mari, dorind să înalţe clădirea într-atât, încât să fie mai mare decât Prefectura Timiş, care se află peste drum! Mândria ţiganilor s-a lovit însă de legislaţia urbanistică, imobilul fiind situat într-o zonă în care există restricţii privind amenajările. Negăsind deschidere totală la oficialităţile locale, ţiganii s-au văzut nevoiţi să abandoneze ideea realizării unei clădiri mai mare decât Prefectura, spre bucuria singurului vecin pe care îl mai aveau. Imobilul a fost vândut, fiind cumpărat de o persoană din mediul universitar, care deja a început să amenajeze încăperile, pentru a le transforma în spaţii pentru birouri. Astfel, în curând, Prefectura tot va putea fi depăşită de clădirea de la numărul 19, dar nu în înăţime, ci ca afaceri cu efort intelectual... Sursa: Renasterea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”