Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Up Helly Aa - Festivalul in care scoţienii devin vikingi


În Scoţia a avut loc, săptămâna aceasta, tradiţionalul Festival al focului, numit “Up Helly Aa”, care este sărbătorit de peste 100 de ani, în fiecare ultimă zi de marţi a lunii ianuarie.

Evenimentul celebrează influenţa pe care vikingii au avut-o asupra locuitorilor arhipelagului Shetland, care este mai apropiat de Norvegia decât de Scoţia. Aşadar, bărbaţii se deghizează în vikingi şi mărşăluiesc prin oraş, “înarmaţi” cu torţe aprinse.

În final, 1.000 de bărbaţi costumaţi se apropie cu torţele în mână şi ard o replică a unei galere vikinge, acesta reprezentând punctual culminant al festivalului.

Vezi sursa Banateanul

Situl festivalului si Galeria de imagini

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”