Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Vaclav Klaus: Incalzirea climatica nu exista


Presedintele ceh Vaclav Klaus a sustinut sambata, la Davos, ca incalzirea climatica nu exista si a spus ca cei care lupta sa o combata, ca Al Gore, ameninta libertatile cetatenilor.

"Nu cred ca exista o incalzire climatica. Nu vad date statistice" in sprijinul acestei ipoteze, a spus el, exprimand o pozitie inversa fata de cea a UE, a carei presedintie este in prezent asigurata de Cehia, relateaza AFP.

Liderul ceh l-a criticat pe laureatul cu Nobel pentru Pace Al Gore, figura de marca a luptei impotriva incalzirii cliamtice, si el prezent la Davos.

"Sunt dezolat ca unele persoane, ca Al Gore, nu sunt dispuse sa asculte teoriile concurente. Militantismul ecologist si alaramismul pe tema incalzirii climatice constituie o amenintare pentru libertatea noastra, iar Al Gore este o persoana importanta in aceasta miscare", a spus Klaus.

Klaus s-a demarcat si de ideile de reglementare economica avansate la Davos de numerosi lideri, mai ales europeni, pentru combaterea crizei,. "Ma tem mai mult de reforme decat de criza in sine. Ma tem ca ne servim de criza pentru a ingradi radical pietele si liberul schimb in intreaga lume", a declarat Klaus. Sursa: Ziare.com

1 comentarii:

NS_Local spunea...

Admirabil omul asta, Vaclav Klaus. Ultimul barbat de stat din Europa.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”