Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 februarie 2009

80 de ani de la independenta statului Vatican - o creatie mussoliniana



Vaticanul, cel mai mic stat din lume, a aniversat opt decenii de la declararea independentei. Se intampla pe 11 februarie 1929, in timpul lui Mussolini, atunci cand catolicismul primea un statut aparte in Italia. Cu aceasta ocazie, din 12 februarie si pana in 10 mai, la Vatican este deschisa o expozitie documentara de fotografii, filme si carti vechi despre istoria Sfantului Scaun. La Braccio di Carlo Magno, din Piata Sfantul Petru, sunt expuse, pe langa acordul original prin care se atesta independenta Statului Vatican, o serie de carti si harti vechi, machete, fotografii, sigilii etc.Vaticanul este cel mai mic stat independent din lume, atat din punctul de vedere al suprafetei, cat si in ceea ce priveste numarul de locuitori. Din 1984, intregul teritoriu al statului sunt inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Sursa: asiiromani.eu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”