Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 februarie 2009

Alții au voce!

Se pare că, deși victima decedată a atacului de la Vesprem era un cetățean român, românii par a fi cei mai puțin afectați sau contrariați de evenimente. Ne complacem în marșuri ale tăcerii și încet, încet demonstrăm victoria comunismului asupra dorinței de exprimare.
După ce ne-au făcut un renume deloc de invidiat în întreaga Europă, acum tot această minoritate europeană, și anume țiganii, ne pun într-o situație delicată.
Mass-media românească a profitat din plin de acest eveniment, mediatizarea lui devenind deja grotescă. Și totuși, se evită menționarea etniei provocatoare de scandaluri: țiganii! De ce să ne ascundem? Europa are o problemă țigănească. De data aceasta a fost vorba de țigani maghiari. Data viitoare vor fi țigani sârbi etc. Și în tot acest timp, Italia este zguduită și violată la propriu cât și la figurat de țiganii români. Și noi ce facem? Îi acuzăm pe italieni de xenofobie antiromânească...Hai să fim serioși, comportamentul violator țigănesc se manifestă de ani de zile pe plaiurile mioritice. Acum l-am exportat și ne ascundem dupa corectitudinea politică, de a nu menționa etnia sau rasa infractorilor. Serialele și emisiunile pro-țigănești continuă la televiziunile românești. În curând ne vom și mândri cu această tagmă de violatori, care își bate joc de România și de întreaga Europă, iar la fiecare comentariu la adresa faptelor lor, urlă ”discriminare”. Se pare că ei joacă bine, poate chiar și inteligent, iar noi ceilalți ne lăsăm violați și călcați în picioare, că doar nu te poți căca în cultura și obiceiurile oamenilor.
Precizez că nu doresc să atac prin aceste rânduri comunitatea țigănească europeană. Dar unde sunt liderii acesteia în aceste momente? Ce măsuri propun aceștia, pentru combaterea criminalității din propriile rânduri? Unde sunt justificările fondurilor investite în așa-zisa integrare a rromilor? Unde sunt rromii integrați, care respectă tradițiile și obiceriurile țărilor ale căror cetățeni se pretind a fi? Oamenii, pe lângă drepturi, ar trebui să aibe și obligații. Obligația mamei de a-și învăța progenitura să nu tâlhărească sau să violeze, obligația de a plăti impozite și așa mai departe.
Până una alta, grupări tradiționalist-naționaliste din Serbia și Ungaria, protestează și chiar ripostează. Așteptăm reacții și din partea grupărilor similare din Romănia! Le propunem chiar o colaborare cu Garda Maghiară și Partidul Radical Sârb în acest sens.
În rândurile următoare puteți citi despre acțiuniile acestora. Articol din ziarul Jurnalul Național:


Mai multe persoane care au participat la incidentele din localul Patriota din Veszprem, în urma cărora şi-a pierdut viaţa handbalistul român Marian Cozma, ar fi fost reţinute duminică seară într-un local din Subotica (Serbia), pe baza identificării după imaginile filmate de “voluntari sârbi şi croaţi cu experienţă poliţienească”. Informaţia a fost furnizată de doi dintre membrii Consiliului Local din Belgrad, radicalii Milan Jankoviç şi Aleksandar Antiç, membri ai partidului lui Vojislav Seselj. Aceştia au fost contactaţi telefonic de coordonatorul civil al acţiunii de “sprijinire a autorităţilor”, generalul în rezervă Milan Nestorovici, care ar fi fost şi în România la mijlocul acestei săptămâni. Veteranul menţionat spune că la operaţiunea de identificare a agresorilor “participă atât sârbi, cât şi croaţi, iar relaţiile de afaceri cu diverse companii ungureşti şi relaţiile dintre Garda Maghiară (formaţiune de extremă dreapta) şi Partidul Radical Sârb au căpătat un nou sens, cel al cauzei comune”. Mai mult, Poliţia din Veszprem este acuzată de “lipsă de colaborare, menţionându-se reticenţa în tratarea informaţiilor pe care sârbii, croaţii şi ungurii i le-au pus la dispoziţie”.
Articolul întreg disponibil la: jurnalul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”