Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Datoria interna a Romaniei s-ar putea cifra la 30 miliarde lei


Romania are in vedere sa contracteze o datorie interna totala de circa 30 miliarde lei in acest an, aproape triplu fata de emisiunile de anul trecut.

Ministerul, care a emis deja titluri de stat pe termen scurt de 8,1 miliarde lei din totalul avut in vedere pentru acest an, planuieste, de asemenea, sa imprumute circa 1 miliard euro de pe pietele internationale, fie sub forma de credite, fie ca emisiuni de eurobonduri, au declarat, marti, pentru Reuters, reprezentanti ai ministerului de finante, transmite NewsIn.

Reprezentantii ministerului au mai spus ca 80% din datoria interna planificata pentru 2009 va avea maturitati de pana la 1 an.

Romania s-a indatorat cu 12,5 miliarde lei in 2008, mai ales prin titluri pe termen scurt, in conditiile in care criza creditelor a majorat randamentele. Sursa:Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”