Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 februarie 2009

"Depasim criza daca desfiintam FMI-ul si Banca Mondiala"


Investitorul american Jim Rogers considera ca Banca Centrala a Statelor Unite este responsabila pentru actuala criza economica, deoarece nu permite falimentarea institutiilor cu probleme.

In acelasi timp, afaceristul a declarat ca planul de redresare economica ar trebui sa includa desfiintarea Bancii Mondiale si al Fondului Monetar International, informeaza prisonplanet.com.

Jim Rogers l-a criticat dur pe Obama, din cauza programului de relansare a economiei, pe care il considera o risipa de bani. Afaceristul afirma ca Statele Unite folosesc acelasi plan, dezastruos, ca Japonia, impiedicand prabusirea economica a companiilor cu probleme financiare.

Acesta a adaugat ca actiunile eronate se vor resimti si peste 20 de ani, in economia SUA. "Sistemul ar trebui sa functioneze, in situatii de criza, dupa urmatorul tipar: oamenii competenti trebuie sa-i inlocuiasca pe cei care nu se pot descurca si asa poti forma o baza economica solida.

Acest model a fost urmat de Coreea de Sud si Rusia si se pare ca au reusit. Ce se intampla acum in SUA, este exact pe dos. Autoritatile i-au atributiile de la oamenii competenti si le acorda celor incompetenti. Acest lucru nu va rezolva situatia, n-a functionat in trecut si nici nu va functiona niciodata", a declarat Rogers.

Acesta a adaugat ca SUA trebuie sa plateasca un pret foarte mare, pentru 15 ani de exces. Afaceristul a declarat ca politica Statelor Unite forteaza populatia sa plateasca pentru greselile facute de anumite companii, aflate in pragul falimentului.

"Cel mai bun lucru care se poate intampla este sa desfiintam Banca Mondiala si FMI-ul. Aceste institutii stabilit niste scopuri foarte inalte, in 1945, dar acum sunt conduse de oameni care isi urmaresc numai interesul propriu", a adaugat Rogers. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”