Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 februarie 2009

Directorul FMI este acuzat de hartuire sexuala de catre o fosta angajata


Economista ungara cu care directorul FMI Dominique Strauss-Kahn ( evreu - nota Lupta NS) a avut o legatura extraconjugala il acuza pe acesta de hartuire sexuala, potrivit unei scrisori, publicata de L'Express.

"
Strauss-Khan a abuzat de pozitia sa pentru a avea o relatie cu mine", a spus Piroska Nagy, in scrisoarea datata octombrie.

"Nu eram pregatita pentru avansurile directorului general al FMI.
Aveam senzatia ca sunt pierduta daca accept, pierduta daca refuz", potrivit scrisorii.

"Consiliul exterior ales pentru anchetarea chestiunii a fost informat despre aceasta scrisoare la timp, inainte de a prezenta concluziile", a spus un purtator de cuvant al FMI.

Strauss-Khan, in varsta de 59 de ani, a recunoscut la inceputul lui 2008 aceasta relatie cu o subordonata, dezvaluita de Wall Street Journal.
FMI a ordonat o ancheta, pentru a stabili daca directorul sau a abuzat de functie pentru favorizarea acestei foste salariate a FMI, in momentul plecarii sale in vara lui 2008 la BERD.

La 25 octombrie, consiliul de administratie al FMI l-a exonerat pe Khan de orice suspiciune de favoritism, dar i-a reprosat "o grava eroare de judecata". Sursa:
Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”