Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Directorul SRI se declara nemultumit de legea privind stocarea datelor


Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, se declara nemultumit de prevederile legii retinerii datelor generate de comunicatii si si-ar dori ca aceasta sa fie mai ... PERMISIVA.

Prezent la dezbaterea "Societatea civila pentru reforma sistemului de securitate", Maior a criticat "birocratizarea excesiva" a activitatii serviciilor de informatii, instituita si de Legea 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii destinate publicului sau de retelele de comunicatii publice, informeaza Agerpres.

"Exista multa nemultumire si din partea serviciului in legatura cu aceasta lege. Consideram ca, din punct de vedere al posibilitatilor si mijloacelor care trebuie sa se afle la indemana unui serviciu de informatii, exista unele restrictionari care, efectiv, duc la o birocratizare excesiva a unora din activitatile specifice pe care le desfasuram", a spus Maior.

El a precizat ca actul normativ face o confuzie intre activitatea judiciara si cea de informatii.

"Persista o confuzie intre zona informatiilor si cea legata de aspectele judiciare. Activitatea de informatii nu este legata nici de probe in sensul Codului Penal, nici de mijloace judiciare in zona justitiei, ci este legata de activitatea fundamentala de cunoastere si de informare a decidentilor in stat. Acestea nu trebuie impletite. Or, aceasta lege le amesteca", a spus Maior. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”