Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 februarie 2009

Guvernul comunist de la Chisinau continua demersurile impotriva dublei cetatenii

Guvernul comunist de la Chişinău a solicitat Marii Camere a Curţii de la Strasbourg să re-examineze decizia care constată că legea moldovenească care interzice alegerea persoanelor cu cetăţenie multiplă în funcţii publice nu este justificată şi proporţională.

Reprezentantul Guvernului R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Vladimir Grosu, a declarat că cererea a fost depusă la CEDO în seara zilei de 17 februarie. Termenul limită pentru solicitarea re-examinării expiră miercuri, 18 februarie, transmite Info-Prim Neo, preluata de Romanian Global News.
Potrivit agentului guvernamental, un comitet din 5 judecători CEDO va studia dacă recursul întruneşte criteriile pentru a fi examinat de Marea Cameră.

Legea 273 a fost contestată de către Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău şi de către juristul Alexandru Tănase, consilier municipal, care şi au cetăţenie română. La 18 noiembrie CEDO a făcut publică hotărârea în cauza Tănase şi Chirtoacă versus R. Moldova.

Conform cercetărilor CEDO, Moldova este unica ţară din cadrul Consiliului Europei care, deşi permite multipla cetăţenie, interzice persoanelor ce o deţin să fie eligibile pentru funcţii publice, inclusiv pentru funcţia de deputat în Parlament. Acest lucru este surprinzător în special pentru că în 2002 şi 2003 Guvernul a permis multipla cetăţenie, fără a menţiona despre eventuale restricţii aduse drepturilor politice, a spus la o conferinţă de presă la Agenţia Info-Prim Neo, acum trei luni, avocatul celor doi reclamanţi, Janeta Hanganu. Sursa: rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”