Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Gyurcsany cere boicotarea unui ziar pentru un editorial depre criminalii lui Cozma


Premierul ungar Ferenc Gyurcsany (foto) a cerut marti boicotarea cotidianului Magyar Hirlap, din cauza unui editorial despre asasinii handbalistului român Marian Cozma, articol considerat rasist de seful Guvernului socialist.

"Premierul le cere institutiilor statului si companiilor publice sa isi anuleze abonamentele" si sa nu mai incheie contracte de publicitate cu cotidianul Magyar Hirlap, a anuntat marti biroul premierului, informeaza AFP, citata de NewsIn.

Aceasta decizie intervine dupa un editorial publicat luni, 8 februarie, in Ungaria, despre uciderea handbalistului roman Marian Cozma de tigani. In editorial, autorul Zsolt Bayer, criticat si in trecut pentru articole considerate antisemite, ii califica pe criminali drept "asasini animalici", pentru ca "nu sunt fiinte umane, ci animale care vor pielea" oamenilor. "Din pacate, foarte multi membri ei etniei tiganesti refuza coabitatea in randul poporului ungar si s-au rupt, astfel, de umanitate", a scris el.

Gyurcsany a cerut Ministerului de Interne sa lanseze o ancheta privind publicarea articolului. In replica, ziarul a calificat initiativa Guvernului drept "anticonstitutionala" si a acuzat executivul ca "incalca libertatea de exprimare".

"Este o tentativa de a ne pune intr-o situatie imposibila, care aminteste de epoca lui Rakosi sau Kadar", fosti dictatori comunisti, a declarat redactorul sef al cotidianului, Istvan Stefka. "Il sustinem 100% pe Zsolt Bayer, nu este nimic rau in ceea ce a scris", a adaugat el.

Cotidianul Magyar Hirlap, detinut de un om de afaceri, este tiparit in 20.000 de exemplare zilnic.

Peste 500 de persoane, printre care localnici din Nadlac, sportivi de la Club Municipal de Handbal Arad, dar si suporteri din Arad, Bihor si Timis au fost prezenti marti, in punctul de trecere al frontierei Nadlac, ca sa intampine cortegiul care a adus in tara trupul neinsufletit al lui Marian Cozma. Sursa:Ziare.com

7 comentarii:

Anonim spunea...

Din toate pozele posibile pe care le-ati putut gasi pentru Gyurcsany ati ales tocmai una in care apare cu o "kipa" evreiasca. Asa, pentru "incalzirea" atmosferei in jurul lui, cu toate ca in sursa articolului apare alta poza si ca poza publicata aici nu are legatura cu fondul problemei.
Amintesc ca el e romano-catolic.
De, scopul scuza mijloacele...

Lupta NS spunea...

Are legatura kipa aia cu atitudinea lui de politician. E o persoana lipsita de demnitate, onoare, cinste. E o sluga fidela sionismului ca oricare politician non-iudeu care isi pune in cap kipa si sta prosternat in fata "zidului plangerii" sau varsa lacrimi la "monumentul (falsului) holocaust".

Anonim spunea...

SoldatDac, dupa metoda ta de gandire "orisice s-a intamplat, tot jidanu-i vinovat". Chiar si atunci cand niste criminali tigani asasineaza un sportiv roman si primul ministru ungur se opune utilizarii crimei pentru incitare rasista.
Gyurcsany dovedeste chiar multa demnitate, opunandu-se rasismului populist care i-ar putea aduce popularitate daca l-ar accepta.
Afirmatiile tale la comentariul meu sunt inafara subiectului propriu zis.

Lupta NS spunea...

Tu te-ai legat de faptul ca are o kipa. Ti-am explicat de ce am ales poza aia. Adevarata fata a lui Gyurcsany o poti vedea aici: Ferenc Gyurcsany: "Am mintit dimineata si seara, in fiecare zi".

Premierul Gyurcsany concede: "Am mintit"

Gyurcsany, suspectat ca i-a mintit nu doar pe unguri, ci si pe europeni

Nu ar castiga nimic G. daca ar accepta pozitia patriotica, nationalista, rasista pentru ca cei mentionati ii sunt etern ostili mai ales din cauza minciunilor lui si a demagogiei practicate de el mereu. E o prapastie care nu poate fi trecuta.

Anonim spunea...

SoldatDac, apropo de "falsul holocaust", asa cum il numesti, iata o relatare asupra celei mai recente exprimari a papei Benedict al XVI, care n-ar putea sa fie acuzat ca e o sluga a sionismului:
Associated Press updated 8:16 a.m. ET Feb. 12, 2009
VATICAN CITY - Pope Benedict XVI said Thursday any minimization of the Holocaust was unacceptable, especially for a priest, as he met with Jewish leaders in hopes of ending the rancor over a bishop who denied 6 million Jews were killed by the Nazis.

The German-born Benedict also confirmed that he planned to visit Israel in May, in what would be the second official visit by a pope.

Lupta NS spunea...

Papa este o sluga a sionismului! La fel cum a fost si Papa Ioan Paul II (si la fel cum sunt muuulti ierarhi ortodocsi!).
A cedat la presiunile fatise pe care le-ati facut in ultima vreme. De la Conciliul Vatican II, din 1962, totul s-a schimbat.

Anonim spunea...

Pentru ca s-a spus intr-un comentariu mai sus ca "orisice s-a intamplat, tot jidanu-i vinovat", din punctul meu de vedere, atat tiganii si jidanii sunt facuti cam din acelasi rahat! Deci nu prea are mare importanta la modul general vorbind.Crime fac si unii si altii. Atat ciorile cat si jidanii, actioneaza in moduri specifice pentru a subjuga si a decima populatiile in sanul carora se asaza. Ambele rase sunt rebuturi ale umanitatii, greseli genetice ale Creatorului. Si unii si altii au raul in ei, au crima in sange. Mai mult jidani au statuata crima prin Talmud, unde se face o adevarata apologie a crimei impotriva crestinilor. Rezultatul acestor greseli genetice, il vedem chiar pe aceasta pagina. Papa a devenit fara nici o legatura tinta suturilor in cur ale lui Itzic, care se bucura ca ai lui au reusit sa ingenuncheze si Vaticanul, si sa-i faca sa condamne ceva ce nu a existat.Referitor la articol;Nu ma mira atitudinea lui Gyurcsany, avand in vedere caracterul lui, si linia politica pe care o imbratiseaza.Dumnezeu sa-l odihneasca pe Marian Cozma!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”