Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 februarie 2009

In orasul belgian Genk a izbucnit o polemica in jurul tricoului cu numarul 88

In jurul numarul 88, purtat pe tricoul echipei locale de Daniel Tozser, a izbucnit o polemica in orasul belgian Genk, informeaza Agerpres. Acest numar este pentru mai multe organizatii neofasciste simbolul salutului nazist "Heil Hitler". Litera ''H'' este a 8-a litera din alfabet, iar daca se ia alfabetul invers, ''S'' este a 8-a litera, iar 88 poate avea semnificatia SS. In 2007, Patrick Dewael, ministrul belgian de externe, dorea sa interzica acest numar pe tricouri.
Tozser, fost jucator la Ferencvaros, se declara insa cu constiinta impacata, sustinand ca mama sa l-a sfatuit sa poarte acest numar. ''Numarul nu are nici o semnificatie pentru mine. Port acest numar de cand m-am transferat de la Galatasaray. Numerele mele preferate erau luate. Am rugat-o pe mama sa ma sfatuiasca ce numar sa aleg si ea mi-a spus 88'', a explicat jucatorul.
Acum cateva zile, in Germania, Liga de fotbal i-a interzis fundasului croat Dino Drpic (27 de ani), recent imprumutat de echipa de prima liga Karlsruhe, sa poarte tricoul cu numarul 69, sub pretextul ca acest numar este greu de citit. Sfatuit de sotie, un fost model Playboy, Drpica cerut noului sau club sa poarte tricoul cu numarul 69, cu posibile conotatii erotice. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”