Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 7 februarie 2009

Mai multi soldati americani se sinucid decat sunt ucisi


Armata americana pare sa practice o forma de autodistrugere, statisticile aratand ca sunt mai multi soldatii care isi iau singuri viata decat cei care mor pe front.

Numai in ianuarie 24 de soldati americani s-au sinucis, de sase ori mai multi decat in ianuarie 2008, relateaza CNN, conform ziare.com. Sapte dintre cazuri au fost confirmate, celelalte fiind in curs de investigare.
Tot in luna ianuarie, 16 soldati americani au murit pe fronturile din Irak si Afganistan, arata statisticile Pentagonului.

Se stie despre antidepresivele care le sunt prescrise soldatilor ca pot avea acest gen de efecte secundare. Aceste urmari adverse sunt mai des intalnite la tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.
Inspaimantati de dimensiunea acestui fenomen, membrii Congresului si conducerea armatei au hotarat sa realizeze aceste statistici lunar si nu anual, ca pana acum.
Pentru a incerca sa stopeze acest fenomen al sinuciderilor, Armata va demara un program, intre 15 februarie si 15 martie, care isi propune sa recunoasca soldatii predispusi la astfel de acte. Din 15 martie pana la 15 iunie, va fi implementat un alt program, menit sa previna sinuciderea in randul tuturor angajatilor din armata.
Statisticile din 2008 arata ca in acest an s-au sinucis cei mai multi soldati de cand Pentagonul a inceput sa masoare aceasta rata, in urma cu 28 de ani. 128 de soldati si-au luat viata anul trecut, alte 15 morti fiind suspectate ca au fost tot sinucideri. Practic, 20,2% la 100.000 de soldati. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”