Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 februarie 2009

Mitropolia Clujului considera pasapoartele biometrice o ofensa


Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a anuntat, joi, ca introducerea pasapoartelor biometrice aduce ofensa intregului popor roman, care este tratat ca o banda de infractori.

Sindodul, condus de IPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, sustine ca sistemul de supraveghere pe care se bazeaza pasapoartele biometrice este un atentat la libertarea oamenilor si il compara cu tradarea secretului spovedaniei.

"
Argumentul ca acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea si urmarirea delicventilor constituie o ofensa la adresa intregului popor roman, care nu poate fi tratat ca o banda de infractori.

Dimpotriva, acest
sistem de supraveghere e un atentat la libertatea si intimitatea oamenilor, drepturi consfintite nu numai de legile civile, ci si de normele religioase", se arata intr-un comunicat al Sinodului, citat de NewsIn.

Forul ortodox solicita presedintelui Traian Basescu masuri pentru protejarea drepturilor constitutionale ale romanilor.

In general, Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a condamnat joi
lipsa de dezbatere care a precedat decizia privind introducerea pasapoartelor biometrice incepand cu 1 ianuarie 2011. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”