Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 14 februarie 2009

Număr record de evrei în noul Congres al S.U.A.


Alegerile din SUA din acest an - alături de cele prezidenţiale au avut loc scrutinuri şi pentru cele
două Camere ale Congresului - s-au finalizat cu un
număr record de evrei aleşi în Legislativul american, marea majoritate democraţi. Astfel, 32 dintre cei aleşi se află în Camera Reprezentanţilor şi 12 în Senat.
Printre noii aleşi în Camera Reprezentanţilor se
numără un tânăr multimilionar, un veteran al vieţii
politice şi un reputat avocat. Jared Polis (foto stanga), de 33 de ani, este un întreprinzător multimilionar în domeniul internetului şi primul homosexual declarat din Congres. El s-a îmbogăţit înainte de a împlini 30 de ani, înfiinţând firma BlueMountain.com, o societate de felicitări online. A creat şi site-ul Proflowers.com care prelua comenzi pentru flori pe internet. Şi-a vândut apoi ambele societăţi şi, în ultimii ani, s-a ocupat de activităţi filantropice, cu tematică educativă.
Cu 16 ani mai în vârstă, John Adler, convertit la iudaism înainte de a se căsători cu soţia sa evreică, are o experienţă îndelungată în Senatul statului New Jersey.
Este un mare prieten al Israelului şi a fost membru al Comisiei New Jersey-Israel, care a susţinut relaţii culturale şi economice cu statul evreu.
Avocatul Alan Grayson (foto dreapta) a obţinut o victorie dificilă în Florida, bastion tradiţional al republicanilor. El a cheltuit din averea lui peste două milioane de dolari pentru a câştiga acest mandat. Ca avocat, a dat în judecată contractorii guvernamentali pentru că i-au fraudat pe plătitorii de impozite şi pentru furnizarea unor echipamente cu defecte militarilor americani. Sursa: romanianjewish.org (din revista "Realitatea evreiasca")

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”