Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 februarie 2009

Politia gandirii loveste in Argentina. Tinta, episcopul Williamson


Argentina i-a pus la dispozitie episcopului care a declarat ca nu crede ca au existat camere de gazare zece zile sa paraseasca tara, la presiunile influentei colectivitati evreiesti din aceasta tara, cea mai numeroasa colectivitate iudaica din intreaga America Latina.

Argentina i-a pus la dispozitie episcopului Richard Williamson, care a declarat pentru un post suedez de televiziune ca nu crede ca au existat camere de gazare naziste, zece zile, incepand de joi, pentru a parasi tara, subliniind ca declaratiile sale "ranesc profund societatea argentiniana, poporul israelian si omenirea", relateaza AFP, preluata de NewsIn.
"Ministrul de interne Florencio Randazzo a anuntat (joi - n.red.) ca Directia Nationala de Imigrari il someaza pe Richard Williamson sa paraseasca tara in termen de zece zile", altfel va fi expulzat, a anuntat ministerul intr-un comunicat. Argentina, unde episcopul negationist locuieste din 2003, si-a justificat decizia de a-l expulza prin faptul ca documentele acestuia nu erau in regula.
Directia argentiniana pentru Imigrari a precizat ca "episcopul a mintit in mai multe randuri cu privire la motivul domicilierii in aceasta tara, spunand ca este angajatul asociatiei civile "La Tradition", cand era de fapt preot si director al seminarului lefebvrist pe care il detine (organizatia - n.red.) Fratia Sfantul Pius al X-lea in localitatea Moreno", la 40 de kilometri de Buenos Aires, precizeaza comunicatul.

Ministerul de Interne a explicat ca "episcopul Williamson a devenit cunoscut dupa ce a facut mai multe declaratii antisemite la o televiziune suedeza, in care si-a exprimat indoieli cu privire la Holocaust". "Din aceste motive, care se adauga condamnarii de catre Guvern a pozitiilor care ranesc profund societatea argentiniana, poporul evreu si intreaga omenire, Guvernul hotaraste (...) sa-l someze pe episcopul lefebvrist sa paraseasca tara sau sa se supuna expulzarii", continua textul.
Secretarul cultelor, Guillermo Oliveri, a precizat ca episcopul "poate face apel" la aceasta decizie administrativa, insa a spus clar ca "Guvernul a hotarat ca nu mai poate ramane in tara".
In Argentina traieste cea mai importanata comunitate evreiasca din America Latina. Ea a salutat decizia Guvernului. "Consideram corect (ca episcopul sa fie - n.red.) declarat 'persona non grata' si sa fie chiar expulzat", a declarat presedintele Delegatiei asociatiilor israeliene, Aldo Donzis.
Declaratiile lui Williamson "afecteaza pacea sociala de care are atata nevoie" Argentina, a avertizat Secretarul general al asociatiei evreiesti AMIA. La 10 februarie, directorul editiei argentiniene a revistei "Newsweek" a depus o plangere in fata justitiei federale argentiniene impotriva lui Williamson, in care ii cere acestuia sa-si justifice atitudinea negationista.
Episcopul in varsta de 68 de ani urmeaza sa raspunda si in fata Institutului national impotriva discriminarii (INADI), care i-a cerut oficial sa "infirme sau confirme declaratiile sale". Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”