Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 februarie 2009

Prefectura Covasna cere indepartarea drapelelor secuiesti de pe institutiile publice


Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a solicitat, luni, indepartarea drapelelor secuiesti arborate pe Primaria din Sfantu-Gheorghe, pe motiv ca incalca legea.

Codrin Munteanu a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca, potrivit legii privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema tarii, in institutiile publice poate fi arborat doar drapelul Romaniei, iar dupa inregrarea in UE este permisa si arborarea steagului Uniunii, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit prefectului, cei care au amplasat steagurile secuiesti s-au bazat pe faptul ca ceea ce nu este interzis prin lege, este permis, insa acest lucru nu este corect si este o interpretare gresita a legii.

Munteanu a precizat ca va inainta autoritatilor locale o adresa identica cu cea trimisa de prefectul Gyorgy Ervin, prin care acesta din urma cerea indepartarea din sala de sedinte a CJ si a Prefecturii a drapelului secuiesc, in somatia cu pricina steagul fiind denumit "drapel neidentificabil".

Prefectul a tinut sa sublinieze ca nu il preocupa joaca de-a drapelele, ci este interesat mai mult de dezvoltarea judetului, dar tine la respectarea legii. Drapelul secuiesc este prezent pe fatada Primariei Sf.Gheorghe si in sala de sedinte a Consiliului Local, precum si in unele localitati din Harghita.

Drapelul secuiesc contureaza luna si soarele aurii, pe un fond albastru deschis.

Liderii PCM si CNS promoveaza utilizarea insemnelor secuiesti pe institutiile publice din Secuime, ca un gest simbolic. Recent, PCM Covasna a solicitat amplasarea drapelului secuiesc si pe fatada Consiliului Judetean. Sursa:Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”