Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 februarie 2009

Proces la Madrid impotriva criminalilor de razboi israelieni



Tribunalul National din Madrid a deschis, in mod surprinzator, procedurile juridice impotriva a sapte inalti responsabili israelieni acuzati de "crime impotriva uma­nitatii". Sunt implicati actu­alul ministru Beniamin (Fuad) Ben-Eliezer (fost mi
nistru al Apararii- foto1), generalul Moshe Yaalon (fost sef al Statului Major - foto2), generalul Dan Halutz (fost comandant al aviatiei), ministrul Avi Dichter (fost sef al serviciilor secrete "Shin-Bet"- foto3), generalul Doron Almog (seful Frontului de Sud), secretarul militar Michael Hertzog si generalul Giora Eiland, pre­sedintele Consiliului Nation
al de Securitate. Un grup de pales­tinieni ii acuza ca ar fi fost implicati in uciderea in iulie 2002 a lui Salah Shehadeh, si a familiei sale. Judecatorul spaniol Fernando Andreu a calificat lichidarea lui Shehadeh, in cursul careia au murit 14 palestinieni, intre care 9 copii si alti 130 de palestinieni au fost raniti, drept o masura "fara proportii". Spaniolul considera decizia israeliana de a lansa o bomba de 1000 kg asupra locuintei lui Shehadeh, aflata intr-o zona dens populata din Gaza, drept o "crima impotriva umanitatii". Israel nu accepta aceasta inter­pretare, care nu tine seama ca Shehadeh a fost unul din sefii terorismului palestinian. Ministrul spaniol de Externe Miguel Angel Moratinos a declarat ca guvernul Spaniei va rectifica intr-o luna-doua legea privind asemenea procese intentate unor oficiali din alte tari, dar procesul aflat pe rol, probabil, va continua. Guvernul spaniol ia in considerare chiar posibilitatea de a limita principiul sau de "justitie univer­sala", dupa protestele Guvernului israelian fata de aceasta. Execu­tivul de la Madrid ar putea reveni asupra a cel putin un aspect al acestui principiu, care ofera justitiei spaniole compe­tente pentru a ancheta genoci­duri sau crime impotriva uma­nitatii, chiar daca au fost comise in strainatate. Sursa: Ziua.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ei nu sunt criminali de razboi.
Ei si-au aparat si isi apara patria, la fel cum o fac toti oamenii care-si iubesc patria din toata lumea.
Ei au luptat si lupta impotriva unui inamic sangeros si imoral, care s-a protejat cu scutul viu al populatiei civile in speranta ca nu va fi lovit si daca da, sa poata mobiliza indignarea demagogica a maselor de antisemiti din toata lumea.
V-ati fi asteptat poate ca israelienii sa suporte pana la nesfarsit atacurile teroriste ale criminalilor Hamas numai pentru faptul ca acestia se ascundeau, in vitejia lor, sub fustele femeilor si in spatele purandeilor?
Sau poate ca evreilor le este interzis dreptul de a se apara?
EI SUNT EROI !
Iar evreii nu vor permite nimanui sa le puna patria si existenta nationala in pericol.

Anonim spunea...

Sunt criminali de razboi, niste asasini de copii. Demni urmasi ai Estherei, tarfa jidanca si asasina in masa.
Palestinienii au luptat cu eroism si nu s-au ascuns in spatele nimanui. In schimb, voi ati luptat cu arme interzise de catre legile internationale scrise si legile onoarei ostasilor.
Ati dovedit inca o data ca sunteti un neam de misei si de ticalosi.
Patrie?? Voi aveti patrie , neam nomad ce sunteti?? Ce nemernici mincinosi sunteti.

Anonim spunea...

@ Freeman

Cat se poate de adevarat. Neobrazarea jidanilor intrece orice inchipuire.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”