Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

SUA aloca sute de miliarde de dolari pentru banci


Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a prezentat un plan de "stabilizare" a sistemului financiar, mobilizand sute de miliarde de dolari.

Fondurile vor fi folosite pentru "relansarea creditarii", "consolidarea bancilor", sustinerea proprietarilor imobiliari si a intreprinderilor mici si mijlocii, scrie AFP, potrivit NewsIn.

Aceasta "revizuire fundamentala" a planului creat de guvernul american anterior prevede o noua alocare de fonduri publice pentru bancile care au nevoie de acestea, a declarat Geithner.

Trezoreria va crea o companie pentru regruparea investitiilor acordate bancilor de statul federal, a indicat Geithner, fara sa precizeze care este cuantumul pe care Trezoreria prevede ca il va aloca in acest scop.

Ajutorul de la stat fiind "un privilegiu, nu un drept", Geithner a anuntat o inasprire a conditiilor de alocare a fondurilor contribuabililor pentru institutiile financiare.

Seful Trezoreriei americane a anuntat, totodata, crearea unei structuri de capitaluri mixte public-private, dotate intr-o prima etapa cu 500 miliarde dolari, pentru preluarea activelor incerte care ingreuneaza bilanturile contabile ale bancilor.

Fondurile alocate acestei structuri ar putea ajunge ulterior pana la 1.000 miliarde dolari.

Curatarea bilanturilor bancilor este privita ca o etapa preliminara de revenire la functionarea normala a pietei de credit, vitala pentru economia americana.

Seful Trezoreriei americane a mai spus ca presedintele Barack Obama s-a angajat sa reformeze integral sistemul de reglementara financiara din Statele Unite. Sursa:Ziare.com

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Vor disparea si banii astia cum au disparut fara urma cei din planul Bush, si cum vor disparea si aia din planul Obama(827)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”