Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Tiganii trimisi acasa de la Paris vor 15.000 de euro ca sa ramana in tara


Aproape 150 de cetateni romani, de etnie tiganeasca, au ajuns miercuri in Romania de la Paris, pe Aeroportul International "Traian Vuia", din Timisoara.

Pentru ca s-au intors de buna voie in tara natala, autoritatile franceze au dat cate 300 de euro fiecarui adult si 100 de euro pentru fiecare minor din grup, informeaza Evenimentul Zilei.

"Ce, 300 de euro e vreo suma? Sa ne dea 15.000 de euro si atunci ne mai gandim daca ramanem in Romania", spunea o femeie pe aeroportul timisorean.

Acestia cerseau s-au isi cautau mancare prin tomberoanele din capitala Frantei. Cea mai mare parte dintre tigani care au stat de vorba cu presa au spus ca se vor intoarce in Franta in cel mai scurt timp.

Cei care nu au fost asteptati de rude pe aeroport au fost transportati cu autocarele la Gara de Nord, din Timisoara, unde au fost imbarcati in trenurile care aveau ca destinatie localitatile lor de domiciliu.

Acesta este al doilea grup de cetateni tigani returnati din Franta de la inceputul anului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”