Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 februarie 2009

Un diplomat britanic a fost arestat pentru ca a facut remarci anti-israeliene in public


Un diplomat britanic, colaborator al ministrului de Externe David Miliband, a fost arestat sub acuzatia ca a facut remarci antisemite in public, in timpul ofensivei israeliene din Gaza.

Diplomatul in varsta de 47 de ani, expert in Orientul Mijlociu si responsabil de informarea ministrului in legatura cu evenimentele din regiune, ar fi strigat "Nenorociti de israelieni, nenorociti de evrei", in timp ce privea imagini de la un bombardament din Gaza in ianuarie intr-o sala de sport de la Londra, informeaza Daily Mail si Daily Telegraph, potrivit NewsIn.

El ar fi spus si ca spera ca militarii israelieni sa fie "stersi de pe fata pamantului", inainte de a fi arestat pentru incitare la ura religioasa.

Un purtator de cuvant al politiei a confirmat ca un barbat de 47 de ani a fost arestat "in legatura cu un incident survenit in 27 ianuarie, in urma plangerii unei persoane fizice".

Barbatul a fost apoi eliberat sub cautiune si convocat pentru o audiere la o sectie de politie din Londra la sfarsitul lunii martie, a precizat purtatorul de cuvant, refuzand sa divulge identitatea acestei persoane, in conformitate cu regulamentul Scotland Yard.

Un purtator de cuvant al Foreign Office a confirmat ca este "la curent cu o plangere depusa in legatura cu un presupus incident implicand un membru al personalului" institutiei, fara a face alte precizari.

Israelul a dus incepand din 27 decembrie o ofensiva de 22 de zile in Fasia Gaza, soldata cu moartea a 1.330 de palestinieni. Sursa:Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”