Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 22 aprilie 2009

Hibrizii lui Hitler “asalteaza” campiile britanice


Nu este intocmai invazia pe care a prevazut-o Hitler, dar pe campiile din sud-vestul Marii Britanii un simbol al viziunii naziste de dominare a lumii si-a “infipt steagul”.

Este vorba despre o rasa de bovine ce reprezinta relicva intentiei Fuhrerului de a reinvia maretul bour (sau “bou primordial”), un animal urias, mentionat adesea in folclorul german. Pana in 1627, bourii au fost adusi la extinctie in Europa, din pricina vanarii lor excesive. Cu toate acestea, fratii germani zoologi Heinz si Lutz Heck s-au decis dupa mai bine de trei secole sa ii “readuca la viata”, intr-un plan de imperechere care s-a bucurat mai tarziu de suportul nazist.

Totusi, cateva au supravietuit, iar 13 dintre ele (noua femele si patru masculi) au fost recent imbarcate de la o rezervatie din Belgia catre Broadwoodwidger, un sat din districtul britanic Torridge, Devon. Este pentru prima oara in 400 de ani cand aceste animale pot fi vazute in Marea Britanie.

Fermierul si conservationistul Derek Gow explica faptul ca nazistii au sustinut recrearea bourilor pentru a evoca puterea runelor, a folclorului si a legendelor germanice.”Bourii erau tauri salbatici. Iulius Cezar ii mentiona ca pe niste boi de talia unor elefanti. Vanarea lor era privita atat ca un antrenament de calire inaintea razboaielor, dar se datora si obtinerii coarnelor lungi de pana la 2 metri, trofee fabuloase, folosite ca vase de baut. Vitele Heck sunt mai mici decat bourii, dar au aceeasi constitutie musculara ca ei si nuanta maron inchisa a parului vechilor animale”, sustine Gow. sursa: Daily Mail via descopera.ro

1 comentarii:

Corneliu spunea...

Clonele gloriosului Fuhrer. Sunt impresionante.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”