Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 24 aprilie 2009

"Nu lăsaţi sânge pe faţa subiectului", indicaţie din manualul poliţiştilor chinezi


"Aveţi grijă să nu lăsaţi urme pe corp şi nici sânge pe faţa subiectului". Nu este un ghid pentru bătăuşii clanurilor interlope, ci un manual pentru uzul forţelor speciale de poliţie din China, potrivit cotidianul britanic "The Telegraph".

Jurnaliştii britanici au găsit mai multe secţiunii ale manualului publicate pe internet. Un oficial din cadrul primăriei din Beijing a confirmat existenţa acestui ghid, dar nu a oferit alte detalii. Demnitarul şi-a exprimat însă stupefacţia că un document de uz intern a fost făcut public pe internet.

Potrivit ziariştilor, manualul se adresează agenţilor din cadrul Chengguan, o unitate de poliţie ce are ca scop menţinerea ordinii în marile oraşe, fie că e vorba de reţinerea vânzătorilor ambulanţi, de controlarea actelor sau de arestarea şoferilor de taxi fără licenţă.

Ghidul oferă informaţii referitoare la cum trebuie loviţi oamenii şi cum te poţi apăra de loviturile adversarilor. Agenţii sunt învăţaţi că persoanele vizate nu trebuie lăsate să scape şi că trebuie imobilizate cu orice preţ. Dacă este nevoie, mai mulţi poliţişti vor interveni pentru a reţine un subiect.

În plus, agenţii sunt sfătuiţi să acţioneze imediat, fără se se gândească prea mult dacă persoanele vizate vor fi rănite în cursul intervenţiei. Agenţii Chengguan sunt cunoscuţi pentru brutalitatea lor, adeseori intervenţiile acestora soldându-se cu răniţi şi chiar morţi. sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”