Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 24 aprilie 2009

O expoziţie din Praga a fost inchisă după 30 de minute la cererea comunităţii evreieşti

Cenzura evreiasca interzice o expozitie de arta. Inca o data...

O expoziţie controversată a unui artist polonez a fost inchisă la jumătate de oră de la inaugurare, in urma protestelor unor membri ai comunităţii evreieşti din Praga
, relatează AFP, preluată de NewsIn.

Intitulată
"Achtung!" ("Atenţie!", in limba germană), expoziţia prezenta un afiş uriaş şi opt fotografii in format mare cu nazişti in timpul "pogromurilor din Polonia", purtand pe braţ steaua lui David in locul svasticii. In opinia preşedintelui comunităţii evreieşti din Praga, Frantisek Banyai, "fotografiile aveau un puternic caracter antisemit". "In această zi de comemorare a revoltei din ghetoul din Varşovia, nu putem să nu simţim expoziţia ca pe o provocare la adresa victimelor Holocaustului", a subliniat el, citat de CTK. Sub acest pretext, a intervenit in forta influenta comunitate evreiasca pentru a interzice exprimarea acestui artist. Autorul expoziţiei, Peter Fuss - un pseudonim, potrivit presei cehe - dorea să denunţe rolul de agresor al Israelului in conflictul israeliano-palestinian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”