Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 14 aprilie 2009

Raport ONU: Autoritatile moldovene au comis violente extreme impotriva persoanelor arestate la Chisinau

O comisie a Natiunilor Unite a constatat ca autoritatile din Republica Moldova au comis violente extreme impotriva celor arestati la Chisinau.

Comisia ONU a investigat tratamentul aplicat persoanelor arestate la Chisinau, iar expertii Natiunilor Unite au constatat ca majoritatea erau tineri fara antecedente penale si ca autoritatile din Republica Moldova au comis impotriva lor violente extreme, informeaza luni "Jurnal de Chisinau". Oamenii au fost loviti cu bate, cu pumnii si picioarele si, conform raportului, exista si cazuri de femei batute cu bestialitate. In plus, tinerilor nu li s-a permis sa beneficieze de consiliere juridica. Ei au fost, de asemenea, fortati sa semneze declaratii sau documente pe care nu au avut voie sa le citeasca.
De la Chisinau, nu exista, deocamdata, nici o reactie la ancheta Organizatiei Natiunilor Unite. sursa: ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”