Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 17 aprilie 2009

"Republica Moldova": Al treilea tanar mort in urma protestelor anticomuniste de la Chisinau


Crimele comunistilor se inmultesc in Basarabia. Ele nu se vor opri pana cand nu vor fi opriti!
Inca un tanar a decedat in urma protestelor anticomuniste de saptamana trecuta din Republica Moldova, transmite Agerpres.

Familia Tapu din Soroca a fost informata joi seara de catre surse ale politiei ca fiul lor, Eugen Tapu, a decedat. Tatal lui Eugen a parcurs un drum chinuitor pana la Chisinau unde si-a vazut fiul de 26 de ani, care este aproape imposibil de recunoscut. "E o tragedie foarte mare, prea mare", a declarat pentru Ziarul de Garda Andrei Tapu, adaugand ca nu i s-a explicat clar ce s-a intamplat cu fiul lor.
Familia indurerata a lui Eugen Tapu a povestit printre lacrimi ca a fost informata sa se adreseze Politiei din sectorul Rascani (Chisinau) pentru a ridica corpul neinsufletit al baiatului. Politistii le-au spus ca Eugen a fost gasit strangulat cu propriile sireturi intr-o cladire parasita, la cateva zile dupa ce acesta si-ar fi pus capat zilelor.Familia pune la indoiala aceasta ipoteza a politiei, deoarece Eugen avea peste 80 kg si sireturile nu ar fi rezistat. Mai mult, Eugen nu prezinta nicio taietura pe gat.
Sora lui Eugen a declarat pentru acelasi ziar ca politistii le-au mai spus ca Eugen a decedat cu 9 zile in urma si ca de aceea tanarul a fost pus intr-un sicriu ermetizat.Potrivit altor rude ale baiatului, mama lui Eugen se afla in strainatate si este asteptata la inmormantarea fiului ei. Initial, familia a anuntat ca il va inmormanta sambata, ca mama sa reuseasca sa vina acasa. Se fac totusi presiuni din partea autoritatilor ca inmormantarea sa aiba loc vineri, sub pretextul ca trupul neinsufletit al tanarului este intr-o stare avansata de descompunere.In Republica Moldova nu exista experti de medicina legala independenti, precizeaza Ziarul de Garda.Este al treilea tanar decedat in urma protestelor anticomuniste de la 7 aprilie din Republica Moldova.

Zilele trecute a decedat Valeriu Boboc, un protestatar de numai 23 de ani, pe care politistii, potrivit martorilor, l-au maltratat pana si-a dat sufletul. Desi cadavrul avea o gaura neagra in cap, ministrul sanatatii, Larisa Catrinici, precum si medicii legisti, au declarat ca aceasta era doar o zgarietura. Ziarul Timpul preciza ca Valeriu Boboc nu figura pe lista celor arestati, lista facuta publica de Ministerul de Interne.
O alta victima a reprimarii protestelor din 7 aprilie de catre autoritatile comuniste este Ion Tibuleac, un tanar din satul Bolohani, raionul Orhei, care a suferit mai multe leziuni - coaste rupte, hemoragie interna, picior rupt.Presa de la Chisinau semnaleaza in continuare disparitia mai multor tineri pe care parintii ii cauta disperati pe la toate comisariatele de politie. Astfel, potrivit Ziarului de Garda, nu se stie nimic despre fratii Curechi, Dumitru Tarsana, Ion Tudorache, Ion Certan si Serghei Donici, care au fost ridicati de politie dupa protestele de saptamana trecuta. Parintii ii cauta pe la sectiile de politie, dar nu au reusit sa afle nimic despre ei. sursa: ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”