Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 12 aprilie 2009

Si-au schimbat numele, dar naravul, ba. Florin Cioabă: "Noi ne-am schimbat numele ca Miliţia după Revoluţie!"


MILIŢIA ŞI ŢIGANII

Pentru a lămuri problema schimbării numelui din "ţigan" în "rom", liderul Cioabă a explicat simplu şi clar că, deşi aveau şi altfel de legături înainte de re­voluţia din 1989, Miliţia şi ţiganii au un destin comun. Cel puţin legat de nume. "Ca şi Miliţia, care a devenit Poliţie, aşa am vrut şi noi să nu mai fim ţigani şi am devenit romi", a spus el.

Aproape convins că are dreptate, Cioabă susţine şi că până acum nu a fost demonstrat faptul că cei acuzaţi de crime şi violuri aparţin comunităţii pe care o păstoreşte. "Încă sunt dubii dacă ei, criminalii, sunt romi. Dar, se ştie, fiecare popor are infractorii săi", afirmă regele tiganilor. extras din articolul Florin Cioabă: "Noi ne-am schimbat numele ca Miliţia după Revoluţie!" din jurnalul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”