Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 mai 2009

Berlusconi nu vrea o Italie multietnica si isi ridica africanii in cap


Premierul italian Silvio Berlusconi a sugerat ca respinge ideea unei Italii “multietnice”, exprimând sustinerea pentru decizia ministrului de interne, Roberto Maroni, de retrimitere în Libia a unor ambarcatiuni cu imigranti clandestini, relateaza presa italiana, citata de Mediafax.

“Liderii de stânga au deschis portile pentru imigranti, stânga este în favoarea unei Italii multietnice. Noi nu avem aceasta idee, ci dorim doar primirea celor care îndeplinesc conditiile pentru obtinerea azilului politic“, a declarat Berlusconi.

“Pozitia Guvernului în materie de imigratie este ca trebuie primiti doar cei care au dreptul la azil politic, mai precis cei care ajung pe teritoriul nostru. Pentru restul, este dreptul nostru sa îi respingem si nu se încalca acordurile internationale”, explica Berlusconi.

Premierul italian a facut aceste declaratii dupa ce Vaticanul a condamnat retrimiterea în Libia a 227 de imigranti clandestini, între care 40 de femei, sositi cu trei ambarcatiuni pâna în apropiere de Sicilia. Decizia lui Berlusconi a fost salutata de aliatii de extrema-dreapta, dar premierul este acuzat de rasism de catre stânga politica.

Reuters scrie ca Italia este coplesita de un aflux de imigranti africani, dar si de unul de est-europeni în cautare de lucru, ceea ce provoaca îngrijorare legata de cresterea infractionalitatii si pierderea identitatii nationale. sursa: gardianul.ro

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu mai conteaza ce vrea Berlusconi. Italia e plina, la fel ca si Franta de marocani, algerieni, tunisieni, plus albanezi, romani, cetateni din fosta Yugoslavie. Cand o sa scape de aia? Niciodata!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”