Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 mai 2009

Confruntari violente la Atena

Confruntări violente s-au produs sâmbătă seara în centrul Atenei, între un grup de naţionalişti şi unul de imigranţi aflat într-o clădire ocupată ilegal, pe de o parte, şi între anarhişti şi poliţie, pe de altă parte.

Paisprezece persoane, nouă poliţişti şi cinci imigranţi, dintre care doi au fost spitalizaţi, au fost rănite în urma acestor confruntări.

Confruntările s-au produs cu ocazia reuniunii a circa 300 de membri ai grupului naţionalist Chryssi Avghi (Zori de Aur) în piaţa centrală Omonia "pentru eliberarea Atenei şi Greciei de hoardele de imigranţi clandestini".

La sfârşitul manifestaţiei, participanţii s-au îndreptat către fosta Curte de Apel din Atena, abandonată din 2000 şi ocupată ilegal timp de mai multe săptămâni de circa 500 de imigranţi ameninţaţi cu expulzarea.

Forţele de poliţie i-au dispersat folosind gaze lacrimogene.

Anterior, un grup de 150 de tineri anarhişti care protestau faţă de "reuniunea rasistă" au atacat forţele de ordine cu sticle incendiare în cartierul din apropiere de şcoala Politehnică.

Poliţiştii au respins atacul cu gaze lacrimogene, iar tinerii s-au refugiat în şcoală. Trei dintre ei au fost reţinuţi, iar unul a fost arestat pentru "atac împotriva forţelor de ordine cu pietre şi cocteiluri Molotov" şi va fi deferit duminică Parchetului, se arată într-un comunicat al direcţiei generale a poliţiei. dupa mediafax.ro



Anarhist arestat de politia elena

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”