Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 21 mai 2009

Legitima aparare nu este o crima! Libertate pentru Josué!



Recent a fost publicat in Spania filmul incidentului de la metrou dintre un nationalist si un grup numeros de antifascisti, incident ce s-a soldat cu decesul unui antifascist.

Totul s-a petrecut in ziua unei manifestatii organizate de partidul Democracia Nacional, pe 11 noiembrie 2007. Cu o statie de metro inainte de locul unde urma sa aibe loc protestul, un grup de circa 60 de antifascisti ce se indreptau spre acelasi loc cu obiectivul de a impiedica intr-un mod violent manifestatia convocata legal, au luat cu asalt vagonul in care se afla si Josué Estébanez de las Heras, un soldat in varsta de 24 de ani. Acesta a fost repede depistat dupa marca bluzei purtate, Three Stroke. Inconjurat de un numar mare de antifascisti proveniti din galeria echipei Rayo Vallecano, membri ai Brigazilor Antifasciste, miscare ilegalizata de Guvern si recunoscuta pentru violenta extrema, Josue a ales sa traiasca. Constientizand ca era greu sa scape cu viata in urma unui atac, l-a injunghiat pe Carlos, un antifascist infractor cu antecedente penale pentru violenta si furt.

Dupa acest incident, Carlos Javier Palomino a devenit un martir pentru antifascistii spanioli care la putin timp au iesit la vanatoare de nationalisti reusind sa incendieze fata unui camarad. Evident, acest incident nu a fost mediatizat. (Un material de arian18)

http://josuelibertad.blogspot.com/ Un blog dedicat lui Josue.

In această imagine se poate vedea arsenalul cu care prietenii lui Carlos Javier Palomino s-au dus la o altă" demonstraţie paşnică" în memoria lui.

Un afis raspandit de prietenii lui Josue prin multe orase din Spania.

10 comentarii:

das spunea...

cand am vazut acest videoclip acum ceva timp ..mi s-a parut aiurea ...acum ca am aflat ca este patriot si ca era inconjurat de jegosii aia antifascisti ..nu pot deca sa il admir..se vede pe el curajul de a isi apara tara si convingerile!

Lupta NS spunea...

@das. Filmul a fost facut public pe 10 mai a.c. sau in jurul acestei date. Poate ai vazut atunci alt film...

das spunea...

l`am vazut pe nothingtoxic ....acum cateva zile presupun ..nu stau asa bine cu memoria...

alex spunea...

ma voi sunte-ti toti nebuni voi nu vedeti ca ala avea cutitul in mana inainte sa urce aia in metrou :)) acum o fi ceva erou...sut toti niste idioti

Lupta NS spunea...

@balex,
Gandesti gresit. Josue mergea la o manifestatie nationalista. Stia prin ce zone trece cu metroul, stia la ce se expune, cunostea potentialul criminal al extremei stangi. Asa ca si-a luat la el un cutit pentru auto-aparare. Daca nu era atacat nu se intampla nimic. Josue ajungea la manifestatie iar Carlos era viu.

@.n0m.is spunea...

No offense dar conform memoriei mele si dex-ului : FASCÍSM s. n. ideologie ultrareacţionară şi mişcare politică totalitară de extremă dreaptă,caracterizata de naţionalism extremist, misticism, violenţă, demagogie socială etc impusă de regimul instaurat de Mussolini în Italia şi, ulterior, de Hitler, în Germania. (< it. fascismo, fr. fascisme)

Josue e un pui de nazist si personal nu o consider in nici un caz autoaparare. Asa ca aveti grija ce promovati, rade Hitler in mormant.

Lupta NS spunea...

Definitia pe care ai postat-o pute a dictionar bolsevic, de acolo e scoasa. Da capo al fine e o aberatie. Daca esti condus de ele o sa ramai in bratele extremei stangi care te fac sa gandesti in chip criminal. Josue nu e "un pui de nazist". Josue e un tanar nationalsocialist de-a dreptul. Pentru asta nu trebuia sa fie atacat. Josue s-a aparat si ma bucur ca a putut sa se apere. Ma bucur ca el este cel viu. Daca nu era atacat, repet, si Carlos Palomino era viu.

@.n0m.is spunea...

Eroul vostru e singurul care are un cutit. Ceilalti sunt 60 si nici unul nu are nici un fel de arma. Nu e atacat, se uita pur si simplu si-i pune mana p tricou, iar el a raspuns cum stiu nazistii mai bine, prin violenta fizica. Si uitati-va mai bine cine sperie toata lumea din metrou. Nu cred ca cei 60, ci un singur nebun. Anyway...

NS_Local spunea...

Gandesti selectiv. De unde stii ca este singurul inarmat? Ai vazut arsenalul care il aveau la ei cand au mers la o alta demonstratie?? E poza in articol. A fost atins da, asta este un act de agresiune.
Da, a speriat oamenii in metrou. Nu asta a intentionat. A intentionat sa sperie cei 60 de cretini care il agresasera permanent. A reusit sa ii tina la distanta si de-asta acum e in viata. As fi procedat la fel daca as fi fost inarmat. Asa ca stati departe dobitocilor.

Anonim spunea...

Inca unul care nu face deosebirea intre fascism si national-socialism. Ce sa le fac eu daca aia care au facut dex-ul sunt fosti tovarasi.
Asta stiau ei sa faca. Daca partidul le spunea ca unu si cu unul egal unu, asa scriau si ei.Obligatori caci astfel erau trimisi in lagar.
@.n0m.is scrie mai mult decat citeste. Ma intreb daca nu e unul din baieti cu zulufi care au tema pt acasa sa combata pe net. Oare cati banii castiga astia?
Sau fac ore suplimentare? Dar nu prea cred ca tot s-au taiat sporurile la bugetari.
Dar mai stii...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”