Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 14 mai 2009

Marea Britanie: Tiganii au vandalizat un elicopter al politiei


Un grup de tigani din Surrey, Marea Britanie, au facut praf un elicopter al politiei, in valoare de 5 milioane de lire sterline, pe motiv ca ii spiona, scrie Daily Mail.

Actul de vandalism s-a produs pe aerodromul Fairoaks din Surrey.

Dupa ce au amenintat personalul operational de la sol, tiganii au tabarat pe elicopter, spargandu-i sase ferestre si cauzandu-i stricaciuni de zeci de mii de lire sterline.

Incidentul s-a petrecut miercuri in jurul orei 22.00, dupa mai multe saptamani de supraveghere aeriana a zonei ocupate de nomazi, unde detectivii cred ca sunt ascunse bunuri furate. Ofiterii se pregateau sa ia tabara cu asalt dupa ce au strans dovezi filmate din aer.

O sursa a politiei a spus: "Tiganii erau furiosi ca sunt tot timpul bazaiti de elicopter. Nimeni nu s-a asteptat la o reactie atat de violenta. Inaintea unui raid obisnuim sa supraveghem suspectii din aer. Astfel ne putem face o idee despre ce putem gasi, identificam suspecti si localizam intrarile si iesirile din zona. Probabil ca am zburat la o inaltime prea mica."

Aeronava distrusa era singurul aparat al politiei din Surrey si era folosit pentru siguranta traficului, gasirea persoanelor disparute si operatiuni de supraveghere. Elicopterul a efectuat in aprilie 214 zboruri, cu o medie de 7 pe zi.

Potrivit constatarilor, reparatiile vor dura doua saptamani.

Forte de securitate din Fairoaks au fost mobilizate dupa atac, la fel si politisti din Sussex, pentru a asigura siguranta celor peste un milion de locuitori din Surrey.

Un purtator de cuvant al politiei a spus ca autorii sunt deocamdata necunoscuti, dar ca o ancheta a fost demarata. sursa: romanialibera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”