Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 7 mai 2009

Medvedev ii ridica in slavi pe criminalii de razboi ai Armatei Rosii


Partidul de guvernamant Rusia Unita a propus o lege ce prevede inchisoarea pentru cei care neaga victoria URSS in al Doilea Razboi Mondial.

Rusia nu va admite denaturarea istoriei celui de-Al Doilea Razboi Mondial si va reactiona la interpretarile acestui eveniment, a declarat joi presedintele rus Dmitri Medvedev, in cadrul unei intalniri avute cu veterani de razboi, in preajma Zilei de 9 Mai. La o prima vedere, ar putea fi semnalul unui demers laudabil. Ce ar presupune, pentru inceput, recunoasterea din partea Moscovei a faptului ca, impreuna cu Germania nazista, a uneltit si participat la ruperea in doua si ocuparea Poloniei, la sfasirea teritoriului Romaniei - Nordul Transilvaniei, Basarabia, Bucovina de Nord si Cadrilaterul - si la ocuparea Tarilor baltice (Estonia, Lituania, Letonia) si a unor teritorii din Finlanda.Din pacate, presedintele Federatiei Ruse vrea sa spuna altceva: "in 1945, poporul (n.r. - rus) a demonstrat ca nimeni nu poate sa-i impuna vreo dorinta straina si ca orice agresiune va primi o dura riposta". Mai mult chiar, partidul de guvernamant Rusia Unita a propus adoptarea unei legi prin care sa fie pedepsita negarea "victoriei" URSS in al Doilea Razboi Mondial. Stalin si poporul rus numai moarte au adus
Din pacate, presedintele Federatiei Ruse vrea sa spuna altceva: "in 1945, poporul (n.r.-rus) a demonstrat ca nimeni nu poate sa-i impuna vreo dorinta straina si ca orice agresiune va primi o dura riposta". Mai mult chiar, partidul de guvernamant Rusia Unita a propus adoptarea unei legi prin care sa fie pedepsita negarea "victoriei" URSS in al Doilea Razboi Mondial.

Stalin si poporul rus numai moarte au adus
Din partea presedintelui Medvedev ar fi de asteptat sa recunoasca faptul ca Armata Rosie a omorat, doar pentru ca erau romani, zeci de mii de locuitori ai Basarabiei, iar alte sute de mii au fost deportati in lagarele din Siberia sau Urali. Si ca alte zeci de mii de romani au suferit in puscariile din Romania, unde au fost tratati mai rau ca ultimii criminali, dupa ce "eliberatorii" sovietici si-au adus pe tancuri slugile care au preluat puterea.
Poate domnul Dmitri Medvedev ar trebui sa mai pomeneasca si despre milioanele de rusi (printre care se afla si sute de mii de evrei) pe care i-a omorat criminalul Stalin, "camaradul" celuilalt mare criminal, Hitler. Si despre copiii omorati si femeile violate de hoardele de salbatici adusi din fundul Asiei si imbracati in sinistrele uniforme sovietice.Despre sutele de milioane de europeni si asiatici care au avut de a face cu cizma ruseasca. Si despre sutele de milioane de locuitori din intreaga lume care au fost nevoiti sa traiasca sub regimuri criminale comuniste sprijinite de la Moscova.

"Interpretarea victoriei in Marele Razboi pentru Apararea Patriei"
"Periodic sunt interpretate evenimentele legate de Marele Razboi pentru Apararea Patriei. Consider ca la astfel de lucruri noi suntem obligati sa reactionam", a afirmat presedintele rus, citat de RIA Novosti si Agerpres. "Sunt convins ca, in 1945, poporul nostru a demonstrat ca nimeni nu poate sa-i impuna vreo dorinta straina si ca orice agresiune va primi o dura riposta", a adaugat seful statului rus. "Victoria in Marele Razboi pentru Apararea Patriei a fost cel mai important si cel mai complex eveniment al secolului trecut", a mai afirmat Dmitri Medvedev, care implineste joi un an de la instalarea sa la Kremlin, succedandu-i in functie actualului premier Vladimir Putin.
In acelasi cadru, Dmitri Medvedev a mentionat ca recent a semnat un decret pentru acordarea medaliei jubiliare "65 de ani de la Victoria in Marele Razboi pentru Apararea Patriei 1941-1945" participantilor si veteranilor de razboi, care traiesc in Rusia si in state din CSI, dar si "unor cetateni ai altor tari care si-au adus contributia la Victorie si care au fost decorati de fosta URSS sau de Federatia Rusa".

Cinci ani de inchisoare pentru negare
Un proiect de lege, care prevede pana la cinci ani de inchisoare pentru cei care neaga victoria URSS in al Doilea Razboi Mondial, a fost elaborat de partidul Rusia Unita, formatiunea pro-Kremlin aflata la putere la Moscova, si urmeaza sa fie prezentat in curand spre dezbatere Dumei (camera inferioara a parlamentului federal rus), informa miercuri Interfax. Initiativa proiectului ii apartine ministrului rus pentru Situatii de urgenta, Serghei Soigu, care se pronunta in februarie pentru adoptarea unei legi prin care sa fie pedepsita negarea victoriei URSS in al Doilea Razboi Mondial.
"Eu consider ca parlamentul nostru trebuie sa adopte o lege care sa prevada responsabilitate penala pentru negarea victoriei URSS in Marele Razboi pentru Apararea Patriei, si atunci presedintii unor tari care neaga acest fapt nu ar mai putea sa vina in tara noastra", declara in februarie generalul de armata Serghei Soigu, care este si copresedinte al Comitetului de conducere al partidului Edinnaia Rossia (Rusia Unita). sursa: ziua.net

Foto: August 1944 - Hoardele rosii, in Bucuresti ("Fototeca online a comunismului romanesc"/ Cota: 57/1944)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”