Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 mai 2009

Papa amenintat in Israel


Extremistii de dreapta israelieni au cerut retinerea Suveranului Pontif pentru a recupera bunurile furate de la evrei si detinute de Vatican 

Autoritatile israeliene care, inca in urma cu un an, au constituit un Stat Major special care se ocupa de toate problemele de securitate, religioase si istorice legate de aceasta vizita, s-au trezit ieri confruntati cu o problema neasteptata. Doi fruntasi ai dreptei extremiste israeliene, Baruh Marzel si Itamar Ben Gur, au cerut Tribunalului Suprem un mandat de interzicere a iesirii Papei din tara, acuzand Vaticanul de detinere de bunuri sacre furate de la evrei.  Ei sustin ca dupa incendierea Templului lui Solomon in razboiul evreilor impotriva Romei, viitorul imparat Titus si cohortele romane au furat vasele si obiectele de cult sacre din Marele Templu pe care le-au transportat la Roma.In plus, pivnitele Vaticanului sunt pline de circa 7500 de Talmuduri, codexuri si suluri sfinte ebraice furate de la evrei in secolele Evului Mediu. sursa: ziua.net   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”