Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 mai 2009

Relatare despre evenimentele violente din Atena (Video)


Pe 9mai, apx. 300 de membri si simpatizanti ai Chrrysi Avgi au marsaluit impotriva imigratiei ilegale si in mod special impotriva a 500 de imigranti ilegali, majoritatea provenind din Maroc, care au ocupat ilegal fosta Curte de Apel din Atena.
150 de anarhisti i-au atacat pe nationalisti cu pietre si cocktailuri Molotov.

Imigrantii locuiesc acolo in conditii lipsite de salubritate, fara apa curenta, curent electric sau canalizare. Gunoaiele din jur reprezinta un pericol pentru sanatate.

Activistii Chrrysi Avgi au purtat bannere pe care era scris: "Strainii reprezinta crima" si "Noi am devenit straini in propria tara". Cand au incercat sa scoata straini din cladirea pe care o ocupasera ilegal, de la etajele superioare, acestia impreuna cu 150 de anarhisti au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov. Politia a intervenit cu gaze lacrimogene.

In video postat mai sus, dupa interviul luat unor anti-fa, care se plang ca "Noi nu am facut nimic. De ce sa ne trateze asa?" (Fouad, 33 de ani, imigrant marocan care traieste in cladire) "Politia nu a facut nimic...aici in Grecia, drepturile omului nu exista", se plang si doua tipe de la antifa. Daca nu vreti sa ii auziti, puteti trece direct la minutul 7, cand incepe actiunea.

Grecia este una dintre rutele principale ale traficului cu imigranti ilegali, mare parte merg mai departe spre alte destinatii europene. Altii prefera sa ramana in Grecia si sa se adaposteasca in astfel de cladiri lipsite de conditii pentru locuit transformandu-le in adevarate focare de infectie cu diferite boli. Anual intra in aceasta tara zeci de mii de imigranti ilegali.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”