Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 25 mai 2009

Pentru insanatosirea sistemului de justitie avem nevoie de solutia ucraineana: Închisoare pe viaţă pentru judecătorii şi procurorii care iau mită


Parlamentul din Ucraina a înăsprit pedepsele împotriva oficialilor din domeniul justiţiei care sunt găsiţi vinovaţi de luare de mită, relatează Interfax Ukraine în pagina electronică.

Un amendament adus legislaţiei ucrainene împotriva mitei a fost votat de 364 dintre cei 431 de parlamentari care au luat parte la şedinţa de joi a Legislativului.

Acest amendament introduce pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru judecătorii, anchetatorii şi procurorii care sunt dovediţi că au luat mită la scară largă, a anunţat parlamentarul Anatoli Hriţenko, din cadrul grupului parlamentar al formaţiunii Ucraina Noastră-Autoapărarea Poporului.

De asemenea, pentru comiterea acestei infracţiuni oficialii statului vor primi pedepse cu închisoare de până la 15 ani, a precizat Hriţenko. sursa: mediafax.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”