Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 21 mai 2009

Proiect de lege pentru eroii romani din Transnistria

Un proiect de lege prin care este ceruta declararea drept eroi-martiri, luptatori si aparatori ai democratiei si valorilor romanesti pe ceilalti trei detinuti politici ai grupului Ilascu la Tiraspol, Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc si Tudor Popa, a fost depus joi la Senat.

Acestia au fost arestati in 1992 de catre autoritatile separatiste transnistrene si eliberati dupa 12, respectiv 15 ani de detentie inchisorile de la Tiraspol, informeaza NewsIn. Potrivit initiatorilor acestui proiect, cei trei romani de peste Prut nu beneficiaza de nici o sustinere din partea statului roman sau a celui moldovean, pentru a carui independenta au luptat. In semn de recunoastere si respect pentru suferintele indurate in numele democratiei, a libertatii si a valorilor profunde romanesti, cei trei trebuie sa primeasca statulul de eroi-martiri, declara senatorii PD-L Viorel Badea si Iulian Urban. Ambii senatori si-au exprimat speranta ca proiectul de lege va fi adoptat pana la vacanta parlamentara. Referitor la aceste distinctii, senatorii au sus ca acestea vor avea numai caracter de "reparatie simbolica" in scopul de a trasmite un mesaj ca statul roman este alaturi de toti cei care apara valorile nationale. sursa: ziua.net

Proiect de lege

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”