Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 8 iunie 2009

In timp ce politicienii se bat la tv pentru fotolii parlamentare europene, Romania totalitara se intareste


CSAT, acuzat ca vrea sa puna pumnul SRI in gura TVR si a Radioului public

Exista informatii potrivit carora Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ar fi decis infiintarea unei structuri de informatii controlata de SRI in cadrul TVR si al Radiodifuziunii, care ar avea ca responsabilitate gestionarea secretelor de stat prezente in aceste doua institutii. Informatia a fost publicata recent de site-ul Inpolitics.ro, insa nu a fost confirmata pana duminica seara de catre alte surse. Infiintarea acestei structuri de informatii in interiorul celor doua institutii publice de media ridica serioase semne de intrebare, deoarece, potrivit unor surse interne din Radiodifuziune, in cadrul acesteia nu au existat pana in prezent informatii cu caracter de stat. Astfel, o sedinta furtunoasa s-a desfasurat sambata in Consiliul de Administratie al Radiodifuziunii, in urma propunerii avansate de presedintele institutiei privind infiintarea unui departament care sa gestioneze secrete de stat, sub coordonarea directa a SRI, dezvaluie Inpolitics. Propunerea a fost respinsa, in bloc, de membrii CA, cu exceptia presedintelui Maria Toghina, dar se estimeaza ca va declansa un mare scandal in perioada urmatoare, din moment ce Radioul public nu detine nici macar o singura informatie clasificata ce ar putea justifica o asemenea masura, adauga sursa citata.
Decizie CSAT secreta in martie pentru controlul informatiilor din TVR si Radiodifuziune.
continuare la sursa: ziua.net

Pe aceasi tema: SRI in Radio si TVR

Verificand pagina Consiliului Suprem de Apărare a Ţării vedem ca ultima hotarare a CSAT este din anul 2007. Din acelasi an este si ultimul raport de activitate. Probabil ca din 2007 incoace nu mai trebuie sa aflam nimic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”