Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 19 iunie 2009

"Pentru a acoperi crimele comise de un general de Securitate, procurorii refuza sa elibereze certificatele de deces a trei luptatori anti-comunisti"

Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, istoricul Marius Oprea, se confrunta cu o situatie iesita din comun din cauza pasivitatii rauvoitoare a autoritatilor statului.

Marius Oprea nu poate inmana ramasitele pamantesti ale unor partizani ucisi de Securitate, acum 60 de ani, familiilor acestora, din cauza ca procurorii refuza sa elibereze actele necesare, informeaza inpolitics.

Incredibila situatie dureaza de mai bine de trei luni si pana acum nu s-a gasit o rezolvare. Reamintim ca, in aprilie, Oprea a descoperit cadavrele a trei membri ai unui grup de rezistenta anti-comunista, care au fost executati pe 24 iunie 1949 si ingropati pe Dealul Crucii, din satul Nepos, comuna Feldru, judetul Bistrita-Nasaud. Sapaturile au fost efectuate in urma solicitarii primite de la urmasii unora dintre victimele amintite. Familiile decedatilor planuiesc sa ii reinhumeze in cadrul unei ceremonii care sa aiba loc pe 24 iunie, adica exact la implinirea 60 de ani de la asasinare. Numai ca, exista un "mic" impediment: "procurorii nu vor sa elibereze actele necesare, sustinind ca, din datele existente in arhive, cei trei partizani ar fi murit in 1957, la inchisoarea Aiud. Desi acest argument poate fi lesne dat peste cap de o ancheta sumara, nici procurorii civili, nici cei militari nu vor sa se amestece, fiecare pasand problema celorlalti".

Oprea: Unul dintre asasinii celor trei este general de Securitate in rezerva si traieste si azi, bine-mersi. continuare la sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”