Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 26 iunie 2009

Presa rusa: Declaratiile lui Voronin pun la indoiala nu numai nivelul lui de cultura, dar si starea lui psihica

Afirmatiile facute de presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la adresa adversarilor sai politici pun la indoiala nu doar nivelul sau de cultura, ci si starea sa psihica, scrie, vineri, publicatia electronica rusa Lenta.ru, citata de Interlic.

Presedintele Moldovei da semne clare de nervozitate. Dupa ce victoria comunistilor in alegeri s-a transformat in infrangere (opozitia a obtinut dizolvarea Parlamentului), liderul acestora, se pare, ca nu mai este atat de increzut in succes", comenteaza Lenta.ru.

„Faptul ca Voronin se simte nesigur se poate vedea din discursul sau: presedintele Moldovei si anterior isi permitea sa-i numeasca pe adversarii sai „debili” si „oligofreni”, insa acum a trecut la injuraturi brutale. Vorbind despre negocierile cu opozitia din mijlocul lui iunie, el a declarat ca ii era „foarte neplacut sa discute si sa priveasca la mutra lui Urechean”, mentioneaza publicatia.

Lenta.ru sugereaza ca Rusia a acceptat sa sustina si politic si financiar un astfel de lider al Republicii Moldova, pentru ca acesta i-ar fi promis cedari serioase in problema transnistreana.

„Pana acum, Rusia a acceptat un asemenea politician in fruntea Moldovei. Moscova chiar este dispusa sa nu observe prezenta lui Rosca in guvern (Rusia a anuntat acordarea creditului de 500 mil. dolari dupa ce Voronin l-a numit vicepremier pe „luptatotul cu pericolul rusesc”). O asemenea atitudine binevoitoare ar putea fi explicata prin faptul ca in schimbul ajutorului financiar, Chisinaul a promis Rusiei ceva foarte atragator (in afara „prieteniei stranse”). Nu este esclus ca autoritatile moldovene au fost de acord sa cedeze in relatiile cu Transnistria”, scrie Lenta.ru.

Vladimir Voronin l-a atacat dur in urma cu doua zile pe Traian Basescu: "Moldova este o creatura a pactului Ribbentrop-Molotov, ce fel de declaratie e asta?", s-a intrebat retoric presedintele Republicii Moldova. "Vom scoate vizele pentru romani atunci cand Europa ne va da acces liber", a avertizat liderul de la Chisinau.

De tirul presedintelui moldovean nu au scapat nici reprezentantii misiunii Fondului Monetar International, acuzati ca au parasit tara "ca o femeie care pleaca de la un barbat". "Ati vazut ce bucurie era in presa de opozitie ca FMI a plecat din tara, ca o femeie cum pleaca de la un barbat. Au plecat si in 2001, au plecat inca o data in 2004, au plecat si acum", a precizat Voronin. "Am reusit pentru ca nu ati fost voi aici”, a incheiat el.

"Lui Chirtoaca sa i se deschida slitul si sa i se introduca un sobolan"
Din discursul presedintelui moldovean n-au lipsit nici obscenitatile. Prima victima a imaginatiei lui Voronin a fost Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal si primarul Chisinaului. "Lui Chirtoaca trebuie sa i se deschida slitul si sa i se introduca un sobolan. Oricum e holtei", a declarat presedintele. Un raspuns care i-a luat prin surprindere pe jurnalistii care il intrebasera cum va rezolva problema cainilor si a sobolanilor din Chisinau. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”