Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 29 iunie 2009

Reversul "corectitudinii politice" in SUA: Curtea Suprema a constatat ca pompierii din Connecticut nu au fost promovati pentru ca erau albi

Curtea Suprema a hotarat luni ca pompierilor albi din New Haven, Connecticut, le-a fost in mod nedrept refuzata promovarea, din cauze rasiale, transmite HotNews.ro.

Hotararea Curtii Supreme a fost luata dupa ce nici o persoana nu a fost promovata in functia de locotenent sau capitan, pentru ca nici un candidat de culoare nu a trecut examenul necesar inaintarii in grad, scrie Washington Post. Mai precis, nici un afro-american si doar doi hispanici au trecut testele. Autoritatile locale au sustinut, in apararea lor, ca au luat aceasta decizie ca sa evite un proces din partea minoritatilor.

"Doar teama de litigii nu poate justifica partinirea de catre angajator a unor persoane pe motive de rasa, in detrimentul celor care au trecut examenele si s-au calificat pentru promovare", a declarat judecatorul Anthony Kennedy. De cealalta parte, reprezentantii primariei au sustinut ca "e de inteles ca pompierii albi atrag simpatia curtii". Dar "candidatii nu au avut nici un drept sa fie promovati". sursa: ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”