Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 23 iulie 2009

Bancherii fac profit si pe criza

Cu toate ca indicatorii de profitabilitate ai bancilor pareau ca inregistreaza o tendinta de scadere, institutiile financiare de la noi sunt pe cale sa obtina profit chiar si in acest an de criza.

Toate grupurile bancare prezente in Romania vor avea profit in 2009, desi, fata de 2008, castigul unor institutii de credit ar urma sa scada chiar si cu peste 90%, considera mai multi analisti consultati de Reuters.

Dintre cele 21 de institutii de credit cu operatiuni in statele europene emergente, vizate de sondajul Reuters, doar trei ar urma sa anunte pierderi, respectiv Swedbank, VTB Bank si KBC, niciuna neactivand, insa, in Romania.
Banca Transilvania va inregistra, potrivit analistilor, cel mai mare declin al profitului pentru 2009 dintre instituitiile de credit active in Romania, respectiv 91%, la 35 milioane de lei (8,26 milioane euro), in timp ce in cazul Raiffeisen International si OTP scaderea va fi de 72%, respectiv 61%, la 275 milioane de euro si 118 miliarde de forinti (434 milioane euro), ca urmare a rezultatelor negative ale operatiunilor din Ucraina. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”