Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 7 iulie 2009

Gregor Strasser

Noi trebuie sa invatam ca munca este mai mult decat o proprietate, ca serviciul inseamna mai mult decat o suma de bani! Valorificarea tuturor lucrurilor in bani, proprietati si posesiuni este cea mai funesta mostenire a sistemului economic capitalist.

Prabusirea si dizolvarea popoarelor este consecinta directa a folosirii acestei scari de valori pentru ca alegerea in functie de proprietati este inamicul mortal al rasei noastre, al sangelui si al vietii autentice.

Noi nu am lasat niciun dubiu asupra faptului ca socialismul national o rupe total cu acest privilegiu al propietatii si ca eliberarea muncitorului german trebuie sa se extinda si in participarea sa la castiguri, proprietati si serviciu. Dar daca ne-am opri aici ar insemna sa folosim vechea unitate de masura, iar necesara revolutie a mintilor, ce ne va elibera de mentalitatea sistemului capitalist actual, nu va putea fi initiata.

Noi punem valoarea serviciului deasupra valorii proprietatii. Valoarea serviciului este unica valoare pe care o recunoastem cu adevarat! Noi punem serviciul in rolul principal, si nu banii. In acelasi mod consideram ca responsabilitatea este incoronarea aspiratilor umane, niciodata bogatia sau luxul!

Aceasta este noua viziune, noua religie a economiei si cu ea se va stabili finalul guvernarii violente a "vitelului de aur", iar diferentele intre oameni, drepturi, vor fi doar diferentele serviciului, diferente in gradele de responsabilitate care intr-un final, provin de la Dumnezeu si sunt sfinte.

4 comentarii:

Sagittarius spunea...

Trebuia alt personaj sa`ti alegi pentru "remember and honour" ... nea` Strasser impreuna cu frac`su` erau cunoscuti slujitori ai aluia rosu, cu coarne, dinti mari, urat in draci si cu furca`n mana ... mai pe scurt: mare mason si membru marcant al Thule Gesselschaft, iar sfarsitul sau este strans legat de faptul ca Hitler a aflat de aventurile sale intime cu ... Lucifer :D

Lupta NS spunea...

Alaturi de poza a fost postat un fragment din filozofia politica a lui Gregor Strasser. Fara sa glorificam persoana lui Strasser. Nu i-am adus osanale in niciun fel. Am publicat acel fragment (si vor urma si altele) pentru ca acesta descrie perfect boala societatii in care traim si traseaza o cale prin care putem ajunge la insanatosire si eliberare.
Hitler a intrat cu el in conflict din alte motive. Strasser il acuza de multa vreme de tradarea intereselor nationalsocialismului prin pactizarea Fuhrerului cu marii capitalisti autohtoni. Pe aceeasi pozitie s-a situat la un moment dat si Joseph Goebbels.
Posibil ca cei mai multi nationalsocialisti germani sa fie astazi de orientare strasser-ista.
Ca incheiere ti-as putea spune ca prefer de mii de ori sa il citesc pe Strasser decat pe Bataiosu pe care il citesti tu. Prefer intotdeauna arienii, niciodata tiganii.

Sagittarius spunea...

Citesc bataiosu de curiozitate si daca tot zici ca stii ca`l citesc ar trebui sa stii ca nu de putine ori l`am criticat ... de al`fel doar asta fac cand ii comentez vreun material :))

Anonim spunea...

@Sagittarius: daca tot il citesti pe Bataiosu,poate ti-ai dat seama ca-i Tigan,poate i-ai vazut pozele cu satra lui de cioroi,si le-a expus pe blog.I-ai vazut nepotul,e get beget cioara. Pana unde mai vor sa ajunga jegurile astea de tigani? Vin cu religia crestina,sa-i atraga pe credinciosii bisericii.Asa e cand pui la o masa politica cu religia,vei da prioritate la o Cioare sa domine peste tine,ca doar si el e crestin,si mai are si prieteni de prin Congo.Bataiosu asta,si-ar dori sa ajunga Obama romanilor. Mai bine sa-si adune satra lui de tigani,si sa o ia incet spre India,pana nu e prea tarziu.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”